ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ για αποχώρηση από διαπραγματευτική ομάδα Κυπριακού: «Συνένοχοι στην διχοτόμηση δεν θα είμαστε»

ΑΚΕΛ για αποχώρηση από διαπραγματευτική ομάδα Κυπριακού: «Συνένοχοι στην διχοτόμηση δεν θα είμαστε»

«Το ΑΚΕΛ έχει αποδείξει ότι δεν κάνει πολιτική σκοπιμότητας αλλά πολιτική Αρχών», σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, αναφερόμενος στην αιφνίδια αποχώρηση του ΑΚΕΛ από την διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό.

Λόγω έντονων διαφωνιών του ΑΚΕΛ με τις θέσεις του ΠτΔ στο Κυπριακό, αποφασίστηκε όπως αποχωρήσει από την διαπραγματευτική ομάδα και προχώρησε στην απόσυρση του Τουμάζου Τσελεπή, μέλους του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού.

«Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε προσπάθειες λύσης έξω και πέρα από αυτή που έχει συναποφασιστεί», σχολίασε το πρωί της Τρίτης (11/12) ο Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» αναφερόμενος στο πλαίσιο λύσης που συμφωνήθηκε από την Ε/κ πλευρά από το 1977.

«Θα δοκιμαστούν στην πράξη όσα λέγονται από τον Πρόεδρο, όταν έρθει στην Κύπρο η κα. Λουτ», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι: «εδώ είμαστε να βοηθήσουμε» όταν ο Πρόεδρος αποδείξει τις προθέσεις του σχετικά με την λύση που επιδιώκει στο Κυπριακό.

«Η κα. Λουτ έρχεται για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για το τι λένε οι δύο πλευρές και αν στέκονται όλοι με συνέπεια στην ΔΔΟ».

«Εκεί θα κριθεί ο Πρόεδρος», υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου.

«Το ΑΚΕΛ», ανάφερε ο κ. Στεφάνου, «δεν καθορίζει τις θέσεις του από το ποιος είναι ο ΠτΔ, αλλά από το ποιος είναι ο στόχος και αν επιδιώκεται αυτός».

Σημείωσε επίσης ότι στο Κραν Μοντανά χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για συμφωνία στο Κυπριακό, ενώ τόνισε: «Εμείς συνένοχοι στην διχοτόμηση δεν θα είμαστε».

Πάντως, σχολιάζοντας την απόφαση του ΑΚΕΛ για αποχώρηση από την διαπραγματευτική ομάδα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως όταν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία δεν μπορεί κάποιος να απαιτεί να γίνει 100% το δικό του και αν δεν γίνει, να θέλει να αποχωρήσει.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top