ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατζέντα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας

Η ατζέντα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας

Την Τετάρτη (19/12) η τριμερής Υπουργική συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας.

Πραγματοποιείται την Τετάρτη, στη Λευκωσία, η τριμερής Υπουργική συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, με συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, του Υπουργού Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Ayman Al Safadi και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι εργασίες της συνάντησης θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο και το Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των τριών Υπουργείων.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει ότι πριν από την έναρξη των τριμερών διαβουλεύσεων, οι κκ. Safadi και Κατρούγκαλος, συνοδευόμενοι από τον κ. Χριστοδουλίδη, θα γίνουν δεκτοί σε εθιμοτυπική συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 12.30. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας των Υπουργών και των αντιπροσωπειών τους. Οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ στις 14.15, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στόχος της τριμερούς Υπουργικής συνάντησης της Λευκωσίας είναι η ανασκόπηση της προόδου που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας μέχρι σήμερα, o συντονισμός για τα επόμενα βήματα και την πιθανή επέκταση της σε νέους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι μεταξύ άλλων η παιδεία και η καινοτομία, καθώς και η προετοιμασία ενόψει της τριμερούς Συνόδου Κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ιορδανία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει διμερείς συναντήσεις τόσο με τον Ιορδανό ομόλογό του όσο και με τον Έλληνα Αναπλ. Υπουργό Εξωτερικών, στο πλαίσιο των οποίων θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα τεκταινόμενα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top