ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να αποφύγει τη… «στραβοτιμονιά», για να κάνει στην κορυφή Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!

Να αποφύγει τη… «στραβοτιμονιά», για να κάνει στην κορυφή Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!

Να ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο το 2018 θα επιδιώξει η ΑΕΛ στο Κυριακάτικο (23/12, 16:00) ντέρμπι στο Τσίρειο με αντίπαλο την Ανόρθωση, προκειμένου να… επιστρέψει άμεσα στην κορυφή (εκεί όπου βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου ο ΑΠΟΕΛ) και να μπει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο 2019.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα και δείχνουν ικανοί για το… κάτι παραπάνω σε σχέση με τον αρχικό στόχο τους που ήταν η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, όμως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και στο λιμάνι δεν αποπροσανατολίζονται!

Ο Ντούσαν Κέρκεζ μελέτησε αρκετά τον αντίπαλο όπως κάνει πριν από κάθε επίσημο αγώνα της ομάδας του και ξέρει πολύ καλά πως για να έχει αυξημένες πιθανότητες η ΑΕΛ για να συνεχίσει τη νικηφόρο πορεία της, θα πρέπει να βελτιώσει άρδην την… προβληματική εικόνα της στα μετόπισθεν, όπου δέχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, δεκατρία γκολ στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές!

Ο Βόσνιος τεχνικός έδειξε και στο παιχνίδι με τη Δόξα ότι ψάχνει τη φόρμουλα για να διορθώσει τα… κακώς κείμενα της ανασταλτικής λειτουργίας που ξεκίνησαν από το Λεμεσιανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Μάλιστα, σε αυτή του την προσπάθεια δεν διστάζει να παίρνει και ρίσκα μέχρι να βρει το… αντίδοτο και δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει και κόντρα στην Ανόρθωση με κάποιες επιλογές του στα μετόπισθεν.

Πάντως, θα έχει στη διάθεση του τον Γουίλερ, που εξέτισε την τιμωρία του, όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα τον επαναφέρει στο αρχικό σχήμα, αφού ο Χάρης Κυριάκου είχε θετική παρουσία κόντρα στη Δόξα, ενώ μένει να δούμε αν θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια ο Πρόσεκ, αφού ο Βοζίνια στα τέσσερα τελευταία ματς που αγωνίστηκε βασικός μετά που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, δέχθηκε… δέκα γκολ και σίγουρα είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο.

Επίσης, ένα ακόμα (μεγάλο) ερωτηματικό στη σύνθεση της αμυντικής γραμμής, αποτελούν οι παίκτες που θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας. Στο παιχνίδι με τη Δόξα πήραν φανέλα βασικού και οι τρεις στόπερ, Λαφράνς, Τζούνιορ, Τεϊσέιρα και δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό και απέναντι στην Ανόρθωση. Αν όμως ο ένας από τους τρεις μείνει στον πάγκο, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες μεταξύ Τζούνιορ και Τεϊσέιρα…

Πάντως, είναι αρκετά τα… ερωτηματικά για την αρχική ενδεκάδα, αλλά και για την τακτική που θα ακολουθήσει η ΑΕΛ και μόνο οι Νιλς Τεξέιρα, Λαφράνς, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Μακρής, Ρομάν και Χουράδο θεωρούνται «σίγουροι».

Θυμίζουμε την 20μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Κέρκεζ, μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης:

Τζοσιμάρ Βοζίνια, Πάτρικ Πρόσεκ, Χάρης Κυριάκου, Νιλς Τεξέιρα, Ανδρέας Αβραάμ, Χρίστος Γουίλερ, Αντρέ Τεϊσέιρα, Ντόσα Τζούνιορ, Κέβιν Λαφράνς, Λεάντρο Σίλβα, Ιρένε Φιντέλις, Νταβόρ Ζντραβκόφσκι, Γιόν Γκαστανιάγα, Χουάν Ρομάν, Μάρκο Αντάμοβιτς, Άλεξ Ντα Σίλβα, Κίρε Μαρκόσκι, Ρούμπεν Χουράδο, Νέστορας Μυτίδης, Αντρέας Μακρής.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μπενίτεθ και Τόρες.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top