ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Χαμός στο οδικό δίκτυο λόγω κακοκαιρίας - Το σημείο που έχει συνέχεια πρόβλημα

ΠΑΦΟΣ: Χαμός στο οδικό δίκτυο λόγω κακοκαιρίας - Το σημείο που έχει συνέχεια πρόβλημα

Κατολισθήσεις, πλημμύρες, κλείσιμο δρόμων είναι τα αποτελέσματα των έντονων και παρατεταμένων βροχών στην επαρχία Πάφου, ωστόσο η Επαρχιακή Διοίκηση, συνεργεία της οποίας προβαίνουν σε καθαρισμούς, εκτιμά ότι οι ζημιές σε κατοικημένες περιοχές δεν είναι σοβαρές.

Δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε οικιστικές περιοχές, είναι η πρώτη εκτίμηση της Έπαρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου, η οποία ρωτήθηκε σχετικά από το ΚΥΠΕ.

Η κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στις δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ και στις κατολισθήσεις που επηρέασαν την οδική κυκλοφορία, σημειώνοντας ότι σε κάποιες αγροτικές περιοχές και αγροτικούς δρόμους σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν χαρακτηρίζονται ως σοβαρές ή επικίνδυνες. Σημείωσε ότι οι κατολισθήσεις οφείλονται σε προβληματικά εδάφη με ισομετρικές διαφορές.
 
Τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης, πρόσθεσε, βρίσκονται σε επιφυλακή τις τελευταίες τέσσερις ημέρες λόγω των άσχημων καιρικών που επικράτησαν στην Επαρχία Πάφου. Ήδη, προχώρησαν σε καθαρισμό αγροτικών δρόμων, σε συνεννόηση με τα κοινοτικά συμβούλια και συνεχίζουν τις επιτόπιες επισκέψεις.

Η Έπαρχος Πάφου, ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε πως οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν εκεί όπου το έδαφος είναι προβληματικό και υπάρχουν έντονες ισομετρικές διαφορές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία στον δρόμο Γαλαταριάς – Παλαιάς Πενταλιάς, προς τη Μονή Παναγίας του Σίντη.

Η κ. Λάμπρου επεσήμανε περαιτέρω ότι εκεί που πάντα παρουσιάζεται πρόβλημα όταν υπάρχει έντονη βροχόπτωση είναι στην περιοχή Ζυριπιλλή-Κελοκεδάρων, με την υπερχείλιση του ποταμού για αυτό και ο δρόμος έχει κλείσει.

Στο μεταξύ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού λόγω των έντονων βροχοπτώσεων παραμένει κλειστό για τέσσερις συνεχόμενες μέρες και συγκεκριμένα, από τις 2 Ιανουαρίου. 

Κλειστοί για την τροχαία κυκλοφορία εξακολουθούν να είναι ο δρόμος Κελοκεδάρων – Νατάς – Αμαργέτη, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή, ο δρόμος Νατά – Επισκοπής λόγω υπερχείλισης ποταμού, καθώς και ο δρόμος Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερός. 

Σε μια άλλη, θετική εξέλιξη, τα ξημερώματα παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Κάθηκα – Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα της Δρούσειας. Το οδικό δίκτυο είχε κλείσει λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος και βράχων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top