ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Το χωριό με τους 400 κατοίκους και 300χιλ. xρέος- Κάνουν ότι θέλουν υπό καθεστώς τρόμου

ΚΥΠΡΟΣ: Το χωριό με τους 400 κατοίκους και 300χιλ. xρέος- Κάνουν ότι θέλουν υπό καθεστώς τρόμου

Ούτε καταστάσεις από χολιγουντιανή ταινία με θέμα την άγρια δύση να περιέγραφε ο κοινοτάρχης Τόχνης, Παντελής Χαραλάμπους, αφού μια ομάδα κατοίκων, φαίνεται να έχει επιβάλει τους δικούς της “νόμους”, αγνοώντας κάθε μορφή έννομης εξουσίας.

Χρέος πέραν των 300 χιλιάδων ευρώ, βρήκε μπροστά της το νυν Κοινοτικό Συμβούλιο Τόχνης, το οποίο αριθμεί περί τους 400 κατοίκους, με το ποσό αυτό να προκύπτει, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του κοινοτάρχη στον “Φιλελεύθερο”, από την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην περιοχή, από ομάδα κατοίκων οι οποίοι με το έτσι θέλω, φαίνεται να μην πληρώνουν τεράστιες ποσότητες νερού, αλλά και οφειλές ως κοινοτική φορολογία.

Όπως εξηγεί στον “Φ” εκπρόσωπος ομάδας κατοίκων της Τόχνης, παραθέτοντας σχετικά έγγραφα, μια μικρή ομάδα κατοίκων, επί σειρά ετών δεν πλήρωναν νερό ύδρευσης και κοινοτική φορολογία στο Συμβούλιο. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αρδεύουν με πόσιμο νερό ολόκληρες σκάλες περιβόλια με εσπεριδοειδή ή ακόμη και να γεμίζουν πισίνες, χωρίς να πληρώνουν.

Ακόμη εντοπίζονται και μια σειρά καταχρηστικών δαπανών που παραπέμπουν σε διασπάθιση δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες όμως όπως σημειώνει ο “Φ” δεν μπορούν να αποκαλυφθούν δημοσίως.

Παράπονο για τη στάση της Αστυνομίας έναντι του, εκφράζει ο κοινοτάρχης Τόχνης στον “Φ”, αφού μετά και την εκδήλωση πυρκαγιάς στην οικία του και σε διπλανή οικία συγγενικού του προσώπου το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου 2018, η οποία προκάλεσε ζημιές πέραν των 110 χιλιάδων ευρώ, απέστειλε επιστολή τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν έτυχε “καμιάς απάντησης άρα και σημασίας”.

Τα κίνητρα της τότε πυρκαγιάς, όπως γράφει ο “Φ” αποδόθηκαν “σε θέματα που είχαν να κάνουν με τα εσωτερικά του Κοινοτικού Συμβουλίου Τόχνης”, ενώ λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων η υπόθεση έμεινε ανεξιχνίαστη.

Μάλιστα, μετά την φωτιά ο Κοινοτάρχης, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της ομάδας κατοίκων, ήθελε να παραιτηθεί αλλά συγκρατήθηκε από κατοίκους που του έδιναν κουράγιο και τον παρακαλούσαν να μην εγκαταλείψει.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για κλίμα τρόμου που επέβαλαν κάποιοι στη περιοχή, επιστρατεύοντας απειλές αλλά και φυλλάδια αισχρού περιεχομένου που κυκλοφόρησαν στο χωριό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top