ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ήρθε και έμεινε η βαρυχειμωνιά – Χιόνια και υπερχειλίσεις φραγμάτων

ΚΥΠΡΟΣ: Ήρθε και έμεινε η βαρυχειμωνιά – Χιόνια και υπερχειλίσεις φραγμάτων

Η βαρυχειμωνιά, με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές ή και καταιγίδες, αλλά και χιόνι και παγετός στα ορεινά, συνεχίζεται και την Κυριακή 06/01, με όλα τα παρεπόμενα, θετικά με την υπερχείλιση φραγμάτων (Αργάκας και Πωμού) και αρνητικά με τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, βαροµετρικό χαµηλό, συνοδευόµενο από πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύμα αέρα, επηρεάζει την περιοχή, ενώ η Αστυνομία ενημερώνει για κλειστούς δρόμους στην περιοχή της Πάφου ή δρόμους ανοικτούς μόνο για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η πρόβλεψη για την Κυριακή είναι ότι ο καιρός ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το απόγευµα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού, παρόλο που τοπικά ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στο µείον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, υπάρχει ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια και για λίγα χιόνια στα ορεινά, με τη θερµοκρασία να πέφτει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται και για τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο παραµένοντας κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Στο μεταξύ, κλειστοί παραμένουν δρόμοι στην Πάφο.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Κελοκεδάρων – Νατάς, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή και Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί από τις 2 Ιανουαρίου να είναι κλειστό.  

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι: Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Προδρόμου –Λεμύθου, Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών, Κακοπετριάς -Καρβουνά, Παλαιχωρίου – Αγρού, Μαδαρής – Πολύστυπου, Πολύστυπου - Χανδριών

Η Αστυνομία προειδοποιεί, επίσης ότι λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top