ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ΣΦΡΑΓΙΔΑ Αναστασίου! Τα 5 πράγματα που ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ με ΑΕΚ και «δείχνουν» την αλλαγή

Με ΣΦΡΑΓΙΔΑ Αναστασίου! Τα 5 πράγματα που ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ με ΑΕΚ και «δείχνουν» την αλλαγή

Η πρώτη νίκη σε ντέρμπι την φετινή σεζόν για την Ομόνοια συνοδεύτηκε και από… ανάλογη εμφάνιση με εμφανή τα σημάδια της δουλειάς του Γιάννη Αναστασίου.

Μπορεί να βρήκε την ΑΕΚ σε κακό φεγγάρι όμως η Ομόνοια του… Αναστασίου (πλέον) παρουσιάστηκε αλλαγμένη προς το καλύτερο και πήρε μια νίκη που άξιζε βάζοντας την δική της ταυτότητα στο γήπεδο μετά από πολύ καιρό.

Του Ανδρέα Χρίστου

Τα 5 πράγματα που ξεχωρίσαμε από την εμφάνιση της Ομόνοιας και… οφείλονται στη δουλειά του Γιάννη Αναστασίου:

  1. Είχε ενέργεια και δεν εμφανίστηκε το γνωστό πρόβλημα 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της φετινής Ομόνοιας ήταν και η φυσική κατάσταση της ομάδας, κάτι που είχε παραδεχθεί σε κάποιο σημείο πριν αποχωρήσει και ο Άνχελ Γκόμεθ ενώ το είχε τονίσει και ο Γιάννης Αναστασίου πολλές φορές από τη μέρα που ήρθε.

Φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού άλλωστε… Σε κανένα σχεδόν παιχνίδι τη φετινή σεζόν η Ομόνοια δεν κατάφερε να διατηρήσει καλή απόδοση μέχρι το τέλος. Άλλωστε σπάνια εμφάνιζε καλό πρόσωπο. Ακόμα και σε παιχνίδια που ήταν καλή όπως με τον ΑΠΟΕΛ στο ματς του Β’ γύρου στην επανάληψη έμεινε από δυνάμεις. Ακόμη και σε παιχνίδια που είχε προηγηθεί με μικρότερες ομάδες δεν μπορούσε να τελειώσει τα ματς.
Κόντρα στην ΑΕΚ όμως οι πράσινοι έβγαλαν ενέργεια σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, δεν έμειναν από δυνάμεις και στο Β’ ημίχρονο πίεσαν την ΑΕΚ. Αφού ήρθε και το γκολ στο 70’ οπισθοχώρησαν κάπως όμως και πάλι ήταν αυτοί που έδειχναν μέσα στο παιχνίδι ότι είχαν τις δυνάμεις για να πάρουν το ματς, όπως και έγινε. Κάτι που σίγουρα πιστώνεται στο Γιάννη Αναστασίου.

2. Κάθετες πάσες και παιχνίδι από τα πλάγια με μπακ και χαφ

Ο Κατελάρης είχε ρόλο σκούπας και οι Σοάρες και Γκόμεθ (κυρίως αυτός) έκαναν το παιχνίδι από τον άξονα. Και ήταν από τα λίγα παιχνίδια που είδαμε την Ομόνοια να παίζει με κάθετες πάσες.
Παράλληλα οι Λόπες και Ζίβετς από αριστερά κυριάρχησαν σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο και πίεσαν την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ ενώ και ο Λόρα συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και σε αρκετές φορές βρέθηκε σε ρόλο εξτρέμ. Σημαντικές ήταν και οι βοήθειες που έδωσε και ο μικρός, Μόντες, ο οποίος σε ρόλο δεξιού εξτρέμ μας υπενθύμισε ότι με την σωστή διαχείριση είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και αν εξελιχτεί σωστά να αποτελέσει βασικό γρανάζι στην ομάδα της Λευκωσίας.

3. Είχε τερματοφύλακα όταν τον χρειάστηκε

Δέχθηκε αρκετή αμφισβήτηση ο Μεχίας στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν και όχι άδικα. Μπορεί να μην έκανε τη μεγάλη γκάφα όμως σχεδόν σε κανένα παιχνίδι δεν ήταν καθοριστικός για την Ομόνοια. Δεν της… έδωσε βαθμούς δηλαδή με τις αποκρούσεις του.

Αφού έμεινε στον πάγκο στις αρχές Δεκεμβρίου στη συνέχεια πήρε ξανά φανέλα βασικού μετά την αποβολή του Παναγή με ΑΠΟΕΛ και κόντρα στην ΑΕΚ βοήθησε την ομάδα του τριφυλλιού ουσιαστικά.
Στο 12ο λεπτό έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Γκαρσία που κόντραρε, στο 38’ και το 39’ είπε όχι στα σουτ των Σίλβα και Λαρένα ενώ στα τελευταία λεπτά ήταν ψύχραιμος και σίγουρος καθαρίζοντας τις όποιες επικίνδυνες φάσεις πήγε να δημιουργήσει η ΑΕΚ.

4. Βρήκε σημείο αναφοράς στο κέντρο της άμυνας

Μπορεί ο Λούκας Βύντρα να θεωρείται ο πιο έμπειρος παίκτης της αμυντική γραμμή της Ομόνοιας όμως αυτός που κάνει τη διαφορά και αποδεικνύει ότι εκεί έιναι η θέση που του αρέσει και πρέπει να αγωνίζεται, είναι ο Ιωάννης Κούσουλος.

Ο 22χρονος αφού είχε αρκετές… περιπέτειες με τον Ολίβα και (στην αρχή) τον Αναστασίου να τον χρησιμοποιούν ως δεξί μπακ εν τέλει κατέληξε στο κέντρο της άμυνας και παιχνίδι με παιχνίδι κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Δύναμη, πολύ πάθος και ενέργεια και σωστά μαρκαρίσματα, ενώ όταν χρειαστεί κάνει και παιχνίδι από πίσω. Η πιο χαρακτηριστική φάση στο ματς με ΑΕΚ έγινε στο 93’ όταν ο Κούσουλος έκανε ένα λάθος διώξιμο με τον Φλοριάν να μπαίνει στην περιοχή, όμως ο νεαρός αμυντικός έτρεξε σαν… τρελό και διόρθωσε το δικό του λάθος απομακρύνοντας μια επικίνδυνη μπαλιά στην καρδιά της άμυνας.

5. Είδαμε… ΞΑΝΑ τον Τζιωνή

Τον είδαμε για λίγο με τον Ονήσιλο στο Κύπελλο και κόντρα στην ΕΝΠ την 14η αγωνιστική πήρε φανέλα βασικού στη μεσαία γραμμή της Ομόνοιας. Εδώ μιλάμε όμως για έναν 17χρονο, πράγμα σχεδόν σπάνιο στα κυπριακά γήπεδα. Ο Αναστασίου όμως αφού τον έβαλε βασικό με ΕΝΠ, κόντρα στην ΑΕΚ τον έριξε ως αλλαγή από το 53’ στη θέση του Άλεξ Σοάρες και ο μικρός δεν «κώλωσε» βοηθώντας ουσιαστικά την Ομόνοια και στο ανασταλτικό κομμάτι ενώ είχε συμμετοχή και σε επιθετικές ενέργειες.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top