ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Συλλούρη – Ερεκάτ – Συζήτησαν Κυπριακό και Μεσανατολικό

Συνάντηση Συλλούρη – Ερεκάτ – Συζήτησαν Κυπριακό και Μεσανατολικό

Το Κυπριακό και το Μεσανατολικό συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ  Σαέμπ Ερεκάτ, σε συνάντηση που είχαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Erekat για την παρούσα φάση του Κυπριακού προβλήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής.

Προστίθεται ότι ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε επίσης τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο για τις πρωτοβουλίες της Βουλής των Αντιπροσώπων σκοπεύοντας στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ χωρών της Μέσης Ανατολής και τονίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή χωρίς να στρέφονται εναντίον οποιουδήποτε.

Από την πλευρά του, συνεχίζει η ανακοίνωση ο κ. Ερεκάτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή κατάσταση στο Μεσανατολικό πρόβλημα και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σταθερή θέση αρχών που τηρεί η Κύπρος σε σχέση με το πρόβλημα.

 «Υπογράμμισε παράλληλα ότι η ΟΑΠ παραμένει προσηλωμένη στις ειρηνικές προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Μεσανατολικό βάσει του διεθνούς δικαίου και δη των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ», αναφέρεται.

Αναφέρθηκε επίσης σε επιμέρους πτυχές του προβλήματος, όπου η διεθνής κοινότητα μπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να συμβάλει θετικά, τηρώντας τα σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις της.

Τον κ. Ερεκάτ συνόδευε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στη Λευκωσία Jubran Taweel.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top