ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Independent: Αποφασίζει ο θανατικός ανακριτής για τον δημοσιογράφο που απεβίωσε μετά από λήψη τουρκικών ζάναξ – «Διπλάσια δόση»

Independent: Αποφασίζει ο θανατικός ανακριτής για τον δημοσιογράφο που απεβίωσε μετά από λήψη τουρκικών ζάναξ – «Διπλάσια δόση»

Πήρε μεγάλη δόση τουρκικών ζάναξ που αγόρασε από την κατεχόμενη Κύπρο χωρίς συνταγή (8-10 κουτιά σύμφωνα με μαρτυρία), ενώ έπασχε από πνευμονία και λίγο αργότερα έχασε τη ζωή του…

Ο λόγος για τον δημοσιογράφο, ειδικό σε θέματα θεωριών συνωμοσίας, Μαξ Σπίερς, που έχασε τη ζωή του τον Ιούλιο του 2016 υπό αδιευκρίνιστες –για την ώρα- συνθήκες.

Την Τρίτη (08/01) συνεχίστηκε η δικαστική διαδικασία για εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου του, με τον βοηθό θανατικό ανακριτή Κρις Σάτον Μάτοκς να γνωστοποιεί πως θα έχει έτοιμο το πόρισμά του την Τετάρτη (09/01).

Στη δεύτερη ημέρα της θανατικής ανάκρισης απασχόλησε μια κουβέντα που είχε πει στη μητέρα του ο θανών, λίγο πριν χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, είχε εκφράσει φοβίες για τη ζωή του. «Αν κάτι μου συμβεί, ψάξε το, διερεύνα» ήταν το μήνυμα που της έστειλε, όπως ανέφερε η μητέρα του.

Ο Σπίερς είχε αποβιώσει τον Ιούλιο του 2016 στην Βαρσοβία λίγο καιρό μετά που είχε μεταβεί στην Πολωνία προκειμένου να μιλήσει για ‘μυστικά στρατιωτικά προγράμματα’. Διέμενε στο σπίτι της 50χρονης Μόνικα Ντουβάλ με την οποία είχαν σχέση.

Στο ρεπορτάζ δημοσιεύονται και οι τοποθετήσεις του Βρετανού τοξικολόγου Ντέιβιντ Ρόουζ, που είχε πει στο δικαστήριο ότι ο αποβιώσαντας είχε στον οργανισμό του διπλάσια δοσολογία ζάναξ. Είχε ανιχνεύσει, επίσης, επίπεδα οξυκωδόνης που θα μπορούσαν να ήταν θανάσιμα για έναν άπειρο χρήστη.

Δημοσίευμα της Telegraph σημείωνε ότι ο θανών ενώ έπασχε από πνευμονία έλαβε 10 δισκία ζάναξ που είχε αγοράσει από φαρμακείο στην κατεχόμενη Κύπρο. Λίγο μετά σταμάτησε να αναπνέει και απεβίωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top