ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νοσηλευόταν με ίωση στο Νοσοκομείο, απεβίωσε από εισρόφηση 54χρονη – Συγγενείς εξετάζουν θέμα αμέλειας

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νοσηλευόταν με ίωση στο Νοσοκομείο, απεβίωσε από εισρόφηση 54χρονη – Συγγενείς εξετάζουν θέμα αμέλειας

Γυναίκα μέσης ηλικίας απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού κι ενώ νοσηλευόταν για τρεις ημέρες στο δημόσιο νοσηλευτήριο έχοντας ίωση.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για την 54χρονη Άλεξ Άνδρεα Ηλία, συγγενείς της οποίας εξετάζουν το ενδεχόμενο η αποβιώσασα να έχασε τη ζωή της λόγω αμέλειας. Δεν είναι τυχαίο που προσέλαβαν τον ιδιώτη ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανό, ο οποίος συμμετείχε στη νεκροψία που διενεργήθηκε από την συνάδελφό του Ελένη Αντωνίου (εκ μέρους της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας).

Η 54χρονη είχε καρκίνο του μαστού και υποβαλλόταν σε θεραπείες, ενώ λάμβανε και φαρμακευτική αγωγή για άλλο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Οι συγγενείς της, λοιπόν, που σύμφωνα με τη γνώμη του ειδικού που προσέλαβαν απεβίωσε λόγω εισρόφησης εμεσμάτων, θεωρούν ότι η κατάστασή της δεν λήφθηκε υπόψιν από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Με απλά λόγια, η οικογένεια της πιστεύει ότι με βάση την κατάσταση της 54χρονης το ενδεχόμενο εισρόφησης ήταν πολύ πιθανόν και πως αν λαμβάνονταν τα απαραίτητα μέτρα, θα αποφευγόταν η τραγική αυτή κατάληξη.

«Επειδή, δηλαδή, η γυναίκα είχε καρκίνο και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για άλλο πρόβλημα, έπρεπε να την αφήσουν να πεθάνει;» σχολίασε χαρακτηριστικά πηγή του ThemaOnline που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια.

Η περίπτωση της Φωτεινής Σταύρου

Εντός της περασμένης εβδομάδας, είχαμε ακόμη ένα περιστατικό θανάτου γυναίκας, υπό αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες . Πρόκειται για την περίπτωση της 57χρονης Φωτεινής Σταύρου που απεβίωσε λίγο μετά την επίσκεψή της στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Όπως σας ενημερώσαμε την Παρασκευή (11/01) ο σύζυγος της 57χρονης μετέβη στην Αστυνομία όπου και έκανε επίσημη καταγγελία για ιατρική αμέλεια.

Και σ΄ αυτή την περίπτωση, ο ιδιώτης ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, προσελήφθη από την οικογένεια της θανούσας, σε μια προσπάθειά των οικείων της να πέσει φως στις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της.

Θυμίζουμε πως η 57χρονη καθηγήτρια μετέβη το βράδυ της Τρίτης 08/01 στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Λάρνακας, καθώς ένιωθε ναυτία, είχε έντονο πόνο στο στήθος και έκανε εμετούς.

Κατόπιν εξέτασής της από τους επί καθήκοντι ιατρούς, διεγνώσθη με ίωση και αφού πρώτα της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή, έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε στον χώρο διαμονής της.

Το πρωί της Τετάρτης 09/01, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της από την κόρη της.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, όπου ζητείται όπως διοριστεί ανεξάρτητος ιατρικός λειτουργός, για να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου της 57χρονης, όπως επίσης και τις συνθήκες περίθαλψης της στο Γενικό Λάρνακας.

Φώναζε βοήθεια η γυναίκα

Το ThemaOnline εξετάζει και διερευνά μαρτυρία για τρίτη γυναίκα που απεβίωσε υπό τραγικές συνθήκες την εβδομάδα που πέρασε. Η εν λόγω γυναίκα σύμφωνα με πληροφορία που λήφθηκε από υπεύθυνο άτομο, κατά τη διάρκεια νοσηλείας της σε δημόσιο ννοσηλευτήριο έπεσε από την κλίνη της και 'φώναζε για βοήθεια για 30-45 λεπτά, πριν τελικά εντοπιστεί νεκρή στο δάπεδο'.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top