Η απάντηση Μέρκελ στην κριτική για το ντύσιμό της – «Οι άνδρες βάζουν το ίδιο κοστούμι συνεχώς»

Η απάντηση Μέρκελ στην κριτική για το ντύσιμό της – «Οι άνδρες βάζουν το ίδιο κοστούμι συνεχώς»

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Αγκελα Μέρκελ δεν έχει δεχτεί κριτική για την πολιτική της, αλλά για το ντύσιμό της… Ήρθε όμως η ώρα να απαντήσει.

Σε μια διαφορετική, λοιπόν, συνέντευξη, η καγκελάριος τς Γερμανίας μίλησε και για την κριτική που δέχεται εκείνη, σε σύγκριση με τους άνδρες. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν ένας άνδρας φορά ένα σκούρο κοστούμι για 100 διαδοχικές ημέρες. Αλλά αν εγώ φορέσω το ίδιο σακάκι τέσσερις φορές σε δύο εβδομάδες, τρελαίνονται», είπε στην εφημερίδα Die Zeit.

Η ίδια προτιμά κλασικά σακάκια σε διαφορετικά χρώματα, αλλά τα γερμανικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί πολλάκις με τις στιλιστικές επιλογές της. Όπως για παράδειγμα όταν εμφανίστηκε σε ετήσιο μουσικό φεστιβάλ με το ίδιο φόρεμα- μάλιστα το Spiegel είχε επισημάνει πως ακόμη και το κολιέ και το χτένισμά της ήταν πανομοιότυπο- ή όταν το 2008 πήγε στην όπερα στο Οσλο με τουαλέτα με βαθύ ντεκολτέ και η Die Welt αναρωτήθηκε «Πόσο μπούστο πρέπει να δείχνει μια καγκελάριος;».

«Πιστεύω ότι ως πολιτικός πρέπει να τα δέχεσαι αυτά. Μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά όταν δεν επηρεάζεσαι από τα πράγματα. Πρέπει να επικεντρώνεσαι στο καθήκον», είπε η ίδια, ενώ χαρακτήρισε υπερβολή την άποψη του δημοσιογράφου ότι έχει γίνει «το πιο σημαντικό» γυναικείο πρότυπο στον κόσμο.

«Άλλες γυναίκες στην πολιτική έχουν συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό: η Χίλαρι Κλίντον, η Τερέζα Μέι. Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν μακράν μπροστά από την εποχή μας. Και σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο η βασίλισσα της Αγγλίας έχει επίσης καθορίσει πολλά πράγματα μέσω της γκαρνταρόμπας της. Αλλά και εγώ έχω μια συνεισφορά, εξ’ ορισμού», σχολίασε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE