ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

GAES: Η μετεξέλιξη είναι επιβεβλημένη καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία περνά περίοδο αβεβαιότητας

GAES: Η μετεξέλιξη είναι επιβεβλημένη καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία περνά περίοδο αβεβαιότητας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 20ης έρευνας για στελέχη αυτοκινητοβιομηχανίας που διενεργεί η KPMG (Global Automotive Executive Survey - GAES) σε ετήσια βάση σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επαγγελματίες του κλάδου κατέταξαν τη συνδεσιμότητα και ψηφιοποίηση στις πρώτες θέσεις των τάσεων του κλάδου, την ώρα που παραδέχονται πως η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εισέρχεται σε μια φάση αναδιάρθρωσης.

Η έρευνα της KPMG περιλαμβάνει απαντήσεις από περίπου 1.000 στελέχη του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας και περίπου 2.000 καταναλωτές από όλο τον κόσμο. Τα στελέχη δήλωσαν πως αναμένουν σύντομα μετεξέλιξη του κλάδου και πως οι οργανισμοί θα χρειαστεί να επενδύσουν σε βασικές ικανότητες καθώς θα καθορίζουν έναν νέο ρόλο για τους ιδίους, πέρα από την παραδοσιακή τεχνογνωσία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα περισσότερα στελέχη δεν ανησυχούν ότι η κερδοφορία τους θα μειωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με την KPMG, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η κερδοφορία θα μειωθεί, καθώς οι original equipment manufacturers (OEMs), αν δεν ενεργήσουν τώρα για να προετοιμαστούν για την αυτοκινητοβιομηχανία του αύριο, σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες αγοράς καθώς και με συρρίκνωση της παγκόσμιας αγοράς.

Τα βασικότερα στοιχεία που εντοπίζονται στην ετήσια έρευνα GAES της KPMG είναι:
• Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πιθανό να καθοδηγείται πλέον από πολιτικές και κανονισμούς
• Οι χώρες είναι πιθανό να προσαρμόσουν την τεχνολογία του κινητήρα στις πρώτες ύλες τους: αναμένεται πως οι ΗΠΑ θα επικεντρωθούν σε κινητήρες εσωτερικής καύσης (internal combustion engines - ICEs) και ηλεκτρικά οχήματα καυσίμων (fuel cell electric vehicles FCEVs), την ώρα που η Κίνα έχει επικρατήσει στην e-mobility αγορά
• Το λιανικό τοπίο μετεξελίσσεται δραματικά - ο αριθμός των καταστημάτων λιανικής πώλησης θα μειωθεί ή θα μετεξελιχθεί κατά 30-50% έως το 2025
• Κανένας οργανισμός δεν θα μπορεί να κυριαρχήσει, και οι περισσότερες εταιρείες ενδέχεται να είναι ανοιχτές σε συνεργασίες στο μέλλον
• Η πλειοψηφία των καταναλωτών θέλει το επόμενο όχημα που θα αγοράσει να είναι υβριδικό
• Τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (battery electric vehicles - BEVs) ανακτούν την πρωτοπορία σε σχέση με τα ηλεκτρικά οχήματα καυσίμων ως προς την τάση παραγωγής
• Η Toyota κατέχει σύμφωνα με τα στελέχη το σήμα με την καλύτερη μελλοντική επιτυχία, ακολουθούμενη από την BMW και την Tesla.
Ο κ. Dieter Becker, επικεφαλής του τμήματος αυτοκινητοβιομηχανίας της KPMG δήλωσε: «... η αυτοκινητοβιομηχανία λειτουργεί επί του παρόντος ως ένα σύνολο συνδεδεμένων, αλλά διακριτών νησιών. Αυτές οι οντότητες θα αλλάξουν, θα συγχωνευθούν και θα μετεξελιχθούν, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία «αγκαλιάζει» την τεχνολογική επανάσταση. Η KPMG εντοπίζει αυτή την αβεβαιότητα κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού. Η πλειοψηφία των original equipment manufacturers που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι είναι σε θέση να διαχειριστούν μια εξελιγμένη υπηρεσία πλατφόρμας για να προσφέρουν υπηρεσίες κινητικότητας. Η KPMG έχει διαφορετική άποψη, καθώς πιστεύουμε ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους παραδοσιακούς οργανισμούς που βασίζονται σε περιουσιακά στοιχεία, να ανταγωνιστούν τους τεχνολογικούς γίγαντες για ευκαιρίες κινητικότητας που βασίζονται σε λογισμικό».
Ο κ. Στέφανος Μιχαήλ, ειδικός σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού στην KPMG Κύπρου, δήλωσε: «Οι προσδοκίες για ένα συνδεδεμένο οικοσύστημα mobility και logistics ολοένα και αυξάνονται: τώρα περισσότερο από ποτέ, τα στελέχη συμφωνούν ότι στο μέλλον δε θα διαφοροποιείται η μεταφορά ανθρώπου και αγαθών. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναθεωρήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να αναγνωρίσουν την ανάγκη συνεργασίας για τη δημιουργία ενός συνδεδεμένου οικοσυστήματος. Η εταιρεία που προσφέρει την καλύτερη πελατειακή εμπειρία σε ανθρώπους και αγαθά, το πιο πιθανό θα ελέγχει και τη σχετική πλατφόρμα».


Όλα τα στοιχεία της έρευνας είναι τώρα διαθέσιμα στο home.kpmg/gaes2019 μέσω ενός διαδραστικού ηλεκτρονικού εργαλείου, όπου ο καθένας μπορεί να συγκρίνει τα στατιστικά στοιχεία ανά χώρα, περιφέρεια, είδος ερώτησης και πολλά άλλα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top