ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασταμάτητη Γιουνάιτεντ διέλυσε την Άρσεναλ του άτυχου Σωκράτη!

Ασταμάτητη Γιουνάιτεντ διέλυσε την Άρσεναλ του άτυχου Σωκράτη!

Με τον Λουκάκου να μοιράζει δύο ασίστ και σκόρερς τους Αλέξις Σάντσες, Λίνγκαρντ και Μαρσιάλ, οι «κόκκινοι διάβολοι» σκόρπισαν 3-1 την Άρσεναλ που έχασε νωρίς στο ματς τον Σωκράτη.

Με το σερί να διευρύνεται πλέον στο 8χ8 από τη στιγμή που ανέλαβε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η Γιουνάιτεντ πέρασε πανηγυρικά από το Emirates με 3-1 για να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, σε μια αναμέτρηση ο Σόλσκιερ κέρδισε κατά κράτος τον Έμερι στη μάχη της τακτικής, με τους Λονδρέζους όμως να έχουν και τεράστια ατυχία, αφού έχασαν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο 20ο λεπτό και τον Κονσιελνί, λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Ο Λουκάκου μοίρασε δύο καταπληκτικές ασίστ στο 31’ στον Αλέξις για το 0-1 και στον Λίνγκαρντ στο 33’ για το 0-2. Η Άρσεναλ αντέδρασε και μείωσε στο 43’ με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά στο 82’ ο Μαρσιάλ έκιανε το 1-3 και τελείωσε το ματς. Κλειδί και οι δύο μεγάλες επεμβάσεις του Ρομέρο, στο 46’ σε κεφαλιά του Ράμσεϊ και στο 73’ σε βολίδα του Λακαζέτ.

Το ματς

Η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της, χωρίς όμως να μπορέσει στο πρώτο 20λεπτο, όπου είχε αρκετές επισκέψεις προς τα καρέ του Ρομέρο, να βρει την μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα ο Πογκμπά στο 11’ είχε μια πρώτη καλή στιγμή από συνεργασία με τον Αλέξις Σάντσες, αλλά βγήκε πολύ πλάγια για να κλειστεί από τον Τσεχ.

Το σοκ για την λονδρέζικη ομάδα ήρθε στο 17’ όταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο και παρά την προσπάθεια του να συνεχίσει, δεν τα κατάφερε για ν’ αντικατασταθεί από τον Μουστάφι. Από εκεί και μετά η άμυνα της Άρσεναλ, άρχισε να παραπατάει και σταδιακά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε να βρίσκει μπόσικη την άμυνα των «κανονιέρηδων».

Ο Ρομέλου Λουκάκου στο 31’ με μια έξοχη κάθετη πάσα, βρήκε μέσα στην περιοχή τον Αλέξις, που απέφυγε τον Τσεχ και με πλασέ από δύσκολη θέση στην άδεια εστία έκανε το 0-1. Πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ η λονδρέζικη ομάδα, δέχτηκε και το δεύτερο χτύπημα, από μια ακόμα ασίστ του Βέλγου στράικερ, ο Λίνγκαρντ άρπαξε την ευκαιρία να σκοράρει με έξοχο δεξί πλασέ, για το 0-2.

Η Άρσεναλ μη έχοντας άλλη επιλογή, βγήκε μπροστά για να ψάξει τουλάχιστον ένα γκολ πριν τελειώσει το πρώτο μέρος και τα κατάφερε, όταν ο Ράμσεϊ, έκοψε την μπάλα στην μικρή περιοχή, ο Λακαζέτ δεν πρόλαβε και ο Ομπαμεγιάνγκ από κοντά έγραψε το 1-2 στο άδειο τέρμα και να λήξει έτσι το πρώτο μέρος.

Με το «καλησπέρα» στην επανάληψη, ο Ρομέρο χρειάστηκε να κάνει σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά από πολύ κοντά του Ράμσεϊ, μετά από σέντρα του Μάιτλαντ- Νάιλς. Ο Έμερι και η Άρσεναλ χτυπήθηκαν ξανά από την ατυχία, όταν λίγο πριν από την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έχασαν και τον Κονσιελνί με τραυματισμό στο πρόσωπο, για να ρίξει στο ματς τους Γκεντουζί και Οζίλ ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Σόλσκιερ απάντησε ρίχνοντας στο ματς τους Ράσφορντ και Μαρσιάλ, αντί των Λουκάκου και Αλέξις Σάντσες προκειμένου να φρεσκάρει την επίθεση του. Στο 74’ είναι πάλι ο Ρομέρο με μια φοβερή επέμβαση που κρατάει το 2-1 υπέρ της ομάδας του, σε σουτ του Λακαζέτ μέσα από την περιοχή.

Ο Πογκμπά σε μια φάση που είχε βγει μπροστά η Άρσεναλ, βρήκε την ευκαιρία να διασχίσει το μισό γήπεδο χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς, όταν πλησίασε στην περιοχή σούταρε, ο Τσεχ απέκρουσε ασθενώς και ήρθε ο Μαρσιάλ για να πάρει το «ριμπάουντ» και να γράψει το 3-1 και να «κλειδώσει» οριστικά την πρόκριση των «κόκκινων διαβόλων» στη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι συνθέσεις:
Άρσεναλ: Τσεχ, Μάιτλαντ-Νάιλς, Σωκράτης (21’ λ.τρ Μουστάφι), Κονσιελνί (64’ λ.τρ Γκεντουζί), Κολάσινατς, Τορέιρα, Τζάκα, Ιβόμπι (64’ Οζίλ), Ράμσεϊ, Ομπαμεγιανγκ, Λακαζέτ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Γιανγκ, Λίντελοφ, Μπαϊγί, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (87’ Τζόουνς), Λούκακου (72’ Ράσφορντ), Σάντσες (72’ Μαρσιάλ)

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top