Σε Λύκειο «Παύλος Λιασίδης» μετονομάζεται το Λύκειο Λειβαδιών 

Σε Λύκειο «Παύλος Λιασίδης» μετονομάζεται το Λύκειο Λειβαδιών 

  Σε Λύκειο «Παύλος Λιασίδης» μετονομάζεται το Λύκειο Λειβαδιών ύστερα από πρόταση του Δήμου Λύσης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λύσης αναφέρεται ότι «η Σχολική Εφορεία Λιβαδιών αποδέχτηκε πρόταση του Δήμου Λύσης να μετονομαστεί το Λύκειο Λιβαδιών σε Λύκειο Λιβαδιών "Παύλος Λιασίδης", εις ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στο τεράστιο έργο του μεγάλου ποιητή της Λύσης και της Κύπρου». Το γενεαλογικό δέντρο του Παύλου Λιασίδη από την πλευρά του πατέρα του, αρχίζει από τα Λειβάδια».
 
Προστίθεται ότι «η απόφαση της Σχολικής Εφορίας Λειβαδιών μεταφέρθηκε στον Δήμαρχο Λύσης Ανδρέα Καουρή, από τον Πρόεδρο της Μάριο Γεωργίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο προσωρινό Δημοτικό Μέγαρο Λύσης, στην παρουσία του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Λύσης Αντρέα Λυσάνδρου».
 
Ο Δήμαρχος Λύσης «εξέφρασε ευχαριστίες στον Μάριο Γεωργίου για την απόφαση, εξυμνώντας το έργο και την προσφορά του Παύλου Λιασίδη στον ευρύτερο πολιτισμό της Κύπρου».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.