ΚΟΣΜΟΣ

Νέες προειδοποιήσεις Ουάσινγκτον στον πρόεδρο Μαδούρο εναντίον προσπαθειών εκφοβισμού και «πλιάτσικου»

Νέες προειδοποιήσεις Ουάσινγκτον στον πρόεδρο Μαδούρο εναντίον προσπαθειών εκφοβισμού και «πλιάτσικου»

Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι θα υπάρξουν συνέπειες για "σκανδαλώδεις" ενέργειες εκφοβισμού εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, δήλωσε ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα, ο - κατά τις ΗΠΑ μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας - Γκουαϊδό κατήγγειλε τις αρχές για εκφοβισμό, λέγοντας ότι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις επισκέφτηκαν το σπίτι της οικογένειάς του, αναζητώντας τη σύζυγό του.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί η Citgo, θυγατρική εταιρεία της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Βενεζουέλας PdVSA, να παραμείνει βιώσιμη παρά τις σαρωτικές νέες κυρώσεις που επέβαλε μέσα στην εβδομάδα η Ουάσινκγτον.

Ωστόσο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον έχει προειδοποιήσει τον Μαδούρο, τη Ρωσία και όλους διεθνείς παράγοντες να μην προχωρούν σε αγοραπωλησίες χρυσού, πετρελαίου ή άλλων αγαθών της Βενεζουέλας.

"Έχουμε γίνει μάρτυρες ενός πλιάτσικου της τελευταίας στιγμής", τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top