ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Ζήτησε έκθεση γεγονότων για τον θάνατο του 34χρονου Σταύρου

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Ζήτησε έκθεση γεγονότων για τον θάνατο του 34χρονου Σταύρου

Έκθεση γεγονότων για τον θάνατο 34χρονου από τη γρίπη Α, ζήτησε από την Τετάρτη (6/2) ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον εκλιπόντα να είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το Νοσοκομείο, χωρίς όμως να είχε λάβει την κατάλληλη θεραπεία, ο κ. Ιωάννου δήλωσε πως «ζήτησα από την Τετάρτη (6/2), διότι είχαν έρθει εις γνώσιν μου οι πληροφορίες, Έκθεση Γεγονότων, ούτως ώστε να γίνει η απαραίτητη έρευνα και μόλις έχω την Έκθεση Γεγονότων, ανάλογα με το πόρισμα, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη σε εμβόλια για τη γρίπη Α που παρατηρείται στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε και ο ίδιος, «υπάρχει όντως έλλειψη στον ιδιωτικό τομέα και έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας, από τον δημόσιο δηλαδή τομέα. Αντιλαμβάνεστε ότι τα αποθέματα που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα είναι βάσει του προγραμματισμού που έγινε για τις ανάγκες των δικαιούχων. Είχε ζητηθεί από τον Ανάδοχο, βάσει πρόνοιας που υπήρχε στη σύμβαση για προμήθεια μέχρι και 30% περισσότερα εμβόλια. Ο Ανάδοχος μας απάντησε ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν έχει αποθέματα, και γίνονται προσπάθειες μέσω των Πρεσβειών μας στο εξωτερικό όπως αγοραστούν ποσότητες από διάφορες χώρες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τον ιδιωτικό τομέα».

Σε ερώτηση εάν είναι υποχρέωση του ιδιωτικού τομέα να εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εμβολίων με βάση προγραμματισμό, ο Υπουργός Υγείας απάντησε θετικά. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια κατάσταση, «η οποία είναι εκτός του κανονικού πλαισίου. Άρα σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν και ελλείψεις και δεν είναι κάτι μεμπτό από πλευράς των ιδιωτών. Δεν τίθεται θέμα να τους κατηγορήσουμε για κάτι τέτοιο. Αλλά σίγουρα, θα χρειάζεται καλύτερος προγραμματισμός εκ μέρους τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top