ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: 'Με Ερντογάν πετύχαμε μια πολύ σημαντική επιτάχυνση'

Τσίπρας: 'Με Ερντογάν πετύχαμε μια πολύ σημαντική επιτάχυνση'

“Με τον πρόεδρο Ερντογάν πετύχαμε μία πολύ σημαντική επιτάχυνση”, δήλωσε o Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο CNN Turk.

Σε δήλωσή του στον δημοσιογράφο του τουρκικού καναλιού ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μία ειδική σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Σκέφτομαι ότι οι δύο λαοί μπορούν να επωφεληθούν από τις θετικές εξελίξεις, κοιτάζω με ελπίδα το μέλλον, εργαζόμαστε αρκετά για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους αυτούς», ανέφερε.

Τουρκικές εφημερίδες για τρίτη μέρα έχουν στα πρωτοσέλιδα τους την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία. Η Χουριέτ με τίτλο “Καλώς ήρθες ξάδελφε” γράφει ότι “η Αθήνα είναι ικανοποιημένη, ο ελληνικός Τύπος αρνητικός”.

Η Ακσάμ έχει τίτλο “Ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός στη Θεολογική Σχολή”. Η Τζουμχουριέτ “Μήνυμα γέφυρας από τον Τσίπρα”.

Η Σαμπάχ «Οι θετικές εξελίξεις ξεκίνησαν με τον Ερντογάν». Η Μιλιέτ “Ιστορική επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή”. Η Πόστα “Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσουν μία ειδική σχέση”.

Πάντως χθες το απόγευμα την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός πήγαινε στο ελληνικό Γενικό Προξενείο, στο Σισμανόγλειο, Τούρκοι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να τον χαιρετίσουν, κάποιος μάλιστα καταστηματάρχης πήγε με λουκούμια και μπακλαβά για να τα προσφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε μπαίνοντας στο προξενείο ‘Μα πώς αγαπάνε έτσι τους Έλληνες οι Τούρκοι;».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top