Επεισόδια μεταξύ Κίτρινων Γιλέκων και Αστυνομίας στο Παρίσι

Επεισόδια μεταξύ Κίτρινων Γιλέκων και Αστυνομίας στο Παρίσι

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών των λεγόμενων "κίτρινων γιλέκων" και αστυνομικών δυνάμεων στο Παρίσι, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται για 13ο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.


Αρκετές ώρες μετά την έναρξη των σημερινών διαδηλώσεων στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα) οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών έγιναν κοντά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης (Παλάτι των Βουρβόνων), σύμφωνα με το France Info.

Μετά την χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στην διάρκεια των ταραχών, οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την Γερουσία (Παλάτι του Λουξεμβούργου).   

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Σε μια εποχή πολιτικής πόλωσης και κοινωνικής δυσαρέσκειας, τα κόμματα προετοιμάζονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών, με πρώτο βήμα, την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Μια προσπάθεια καθόλου εύκολη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκουν κλειστές πόρτες ακόμα και από μέλη τους, τα οποία αρνούνται να μπουν στη διαδικασία των εκλογικής αναμέτρησης.