ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Χατζηγεωργίου: «Η ΕΕ να προστατέψει τον κουρδικό πληθυσμό από νέα επίθεση Τουρκίας»

Τ. Χατζηγεωργίου: «Η ΕΕ να προστατέψει τον κουρδικό πληθυσμό από νέα επίθεση Τουρκίας»

Την ανάγκη όπως η ΕΕ προστατεύσει τον κουρδικό πληθυσμό από μια νέα επίθεση της Τουρκίας, υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

"Συζητάμε για όγδοη συνεχή χρονιά και για όγδοη συνεχή φορά το θέμα της Συρίας και δεν ξέρω αν η λέξη απόγνωση μπορεί να περιγράψει το τι αισθάνεται ένας Ευρωβουλευτής μετά από οκτώ χρόνια συζητήσεων. Αλλά αν η λέξη απόγνωση δεν αντικατοπτρίζει τι αισθανόμαστε εμείς δεν ξέρω ποια λέξη μπορεί να αντικατοπτρίσει τι νοιώθουν οι ίδιοι οι Σύροι", είπε ο κ. Χατζηγεωργίου.

"Μισό εκατομμύριο νεκροί, ίσως περισσότεροι κατ’ αναλογία απ’ όσους έδωσε οποιοδήποτε κράτος της Ευρώπης στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο", σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, ο οποίος παρέστη και μίλησε στη συνεδρία, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε πως "αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μοχλό προς τη Ρωσία ή προς τις ΗΠΑ, έχει μοχλό απέναντι στην Τουρκία, η οποία ετοιμάζει μια δεύτερη και τρίτη εισβολή μέσα στη Συρία και δεν ξέρω ποιο νέο αιματοκύλισμα μπορεί να φέρει αυτό".

"Να αξιοποιήσετε όποια όπλα σας δίδει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να προστατεύσετε τον κουρδικό πληθυσμό από μια νέα επίθεση της Τουρκίας. Έναν πληθυσμό που αγωνίστηκε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος όσο κανένας άλλος", κατέληξε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top