ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ 5ΜΗΝΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ – Ματσάκης: 'Ο καθένας λέει ό,τι θέλει πλέον στην Κύπρο... Να επανεξεταστεί το παιδί'

ΥΠΟΘΕΣΗ 5ΜΗΝΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ – Ματσάκης: 'Ο καθένας λέει ό,τι θέλει πλέον στην Κύπρο... Να επανεξεταστεί το παιδί'

Από αυτά που άκουσε μόνο από την τηλεόραση για την υπόθεση του 5μηνου βρέφους, ήταν αρκετά για να βγάλει το συμπέρασμά του, ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Επιμέλεια: Μαρία Χαραλάμπους

Σε δηλώσεις του στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» στους 107.6, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης κλήθηκε να εκφέρει την προσωπική του άποψη με βάση την προυπηρεσία του στο επάγγελμα, σχετικά με την υπόθεση του πέντε μηνών βρέφους το οποίο όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (20/02), υπέστη ρήξη του παρθενικού υμένα.

Ο κ.Ματσάκης ανέφερε ότι όταν άκουσε από την Τετάρτη (20/02) από τα δελτία ειδήσεων τα δεδομένα της υπόθεσης, αμέσως απέκλεισε το ενδεχόμενο του βιασμού.

Τα δεδομένα «με έπεισαν ότι δεν πρόκειται για βιασμό. Αυτή ήταν η θέση η δική μου γι αυτό και το δήλωσα από χθες», είπε ενώ πρόσθεσε ότι «το θέμα μου εμένα είναι άλλο. Υπάρχει μια ομάδα συντονισμένη η οποία κάνει εξετάσεις παιδιών σε περιπτώσεις όπου υπάρχει υπόνοια για βιασμό ή άλλης μορφης σεξουαλίκης παρενόχλησης. Το κύρος αυτής της ομάδας έχει φυγέι ανεπανόρθωτα διότι πρώτον, ποιός θα εμπιστευθεί να πάρει το παιδί του σε αυτή την ομάδα όταν ξέρει ότι την μια μέρα λένε έτσι και την άλλη αλλιώς. Και πως θα μπορεί να στηριχθεί μια υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου όταν ένα μέλος της ομάδας πιστεύει το ένα πράγμα και ένα άλλο μέλος πιστεύει κάτι άλλο».

«Ο καθένας λέει ό,τι θέλει πλέον στην Κύπρο»

Ο εν λόγω ιατροδικαστής εξέφρασε επίσης την «αγανάκτησή» του σχετικά με τον τρόπο τον οποίο διαχειρίστηκαν την υπόθεση, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις δηλώσεις πολιτικών πρόσωπων ή ατόμων με άλλες ειδικότητες σχετικά με το περιστατικό.

«Ποιοι εξέτασαν το παιδί και τι διάγνωση έβγαλαν; Τι είπαν στην ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας; Αυτα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και έπρεπε να γίνει επανεξέταση του παιδιού από άλλη ομάδα και από άλλους γιατρούς για να ξεκαθαρίσει πλήρως το θέμα. Είνια κάτι το οποίο έχει φέρει ανεπανόρθωτη ζημιά στην όλη διερεύνηση».

Είναι εξερετικά εύκολο να διαπιστώσει κανείς αν πρόκειται για σεξουαλική κακοποίηση ενός βρέφους

Ο ίδιος τόνισε για ακόμη μια φορά πως, το να διαπιστώσει ένας γιατρός εάν το παιδί έχει υποστεί κάποιου είδους σεξουαλικής κακοποίησης είναι κάτι που έυκολα θα μπορούσε να διαγνωστεί, γιατί όπως ανέφερε είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατό του.

«Για αυτά που άκουσα μόνο από την τηλεόραση εγώ έβγαλα το συμπέρασμά μου, ότι δεν επρόκειτο για βιασμό. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει η επανεξέταση του παιδιού από άλλη ανεξάρτητη ομάδα».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top