ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ - ΠΟΙΝΗ ΣΑΡΑ ΣΙΑΜΣ: Επιβλήθηκε η πρώτη ποινή μετά το στυγερό έγκλημα

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ - ΠΟΙΝΗ ΣΑΡΑ ΣΙΑΜΣ: Επιβλήθηκε η πρώτη ποινή μετά το στυγερό έγκλημα

Στην πρώτη ποινή για το φρικτό έγκλημα του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο τον Απρίλιο του 2018, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης (21/02), το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. 

Της Γεωργίας Παππούτα

Η ποινή επιβλήθηκε στην δεύτερη κατηγορούμενη της υπόθεσης Σάρα Σιάμς (πρώην συμβία του πρώτου κατηγορούμενου Λοΐζου Τζιωνή), η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Η Σάρα Σιάμς με αιφνιδιαστικό τρόπο στις 8 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε την αλλαγή δικηγόρου και παράλληλα άλλαξε στάση στις απαντήσεις κατηγορητηρίου. Συγκεκριμένα, η κατηγορούμενη από μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες, απάντησε παραδοχή στην συνομωσία για διάπραξη ληστείας και ως εκ τούτου, η Κατηγορούσα Αρχή απέσυρε τις υπόλοιπες.

Με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία προχώρησε και στην δικάσιμο της Πέμπτης (14/8) ο δικηγόρος της Σάρας συγκλόνισε με τα όσα ο ίδιος ανάφερε στην αγόρευση του για μετριασμό ποινής της πελάτισσας του. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Κορφιώτη η Σάρα ζούσε μια κόλαση στα χέρια του Λοΐζου Τζιωνή, περιέγραψε ως εξευτελιστική την συμπεριφορά του 33χρονου προς την συμβία του, λέγοντας μάλιστα ότι την ζήλευε παθολογικά.

«Έφτασε να ζυγίζει 39 κιλά», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι και το βράδυ πριν την διάπραξη του διπλού φονικού στον Στρόβολο, έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Ο κ. Κορφιώτης, ενώπιον δικαστηρίου ανάφερε: «Η Σάρα δεν είχε καμιά ενεργό συμμετοχή σε αυτό που έγινε, δεν το σκέφτηκε, δεν το σχεδίασε, δεν οργάνωσε οτιδήποτε και δεν συμμετείχε στην εκτέλεση του αδικήματος της ληστείας». Βάσει αυτών, ζήτησε από το δικαστήριο επιείκεια και εισηγήθηκε να της επιβληθεί ποινή με αναστολή.

Είπε ακόμη ότι, λίγες ώρες μετά τον φόνο τη βίασε στην Αγία Νάπα. «Ο Τζιωνής κλείδωνε τη Σάρα μέσα στο δωμάτιο ή το σπίτι και την κτυπούσε. Και ακόμα, την βίαζε» ανέφερε σε άλλο σημείο της αγόρευσής του.

Η Σάρα Σιάμς μετά και την υποβολή ποινής της αναμένεται να παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ενώ κατηγορούμενοι παραμένουν ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδερφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top