ΑΘΛΗΤΙΚΑ

This is… Europa: Σπουδαία Ρεν «καθάρισε» την Άρσεναλ και εκπλήξεις παντού! (ΒΙΝΤΕΟ)

This is… Europa: Σπουδαία Ρεν «καθάρισε» την Άρσεναλ και εκπλήξεις παντού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βραδιά των εκπλήξεων στο Europa League, αφού στο πλαίσιο των πέντε πρώτων αγώνων στους «16» τα φαβορί… καταποντίστηκαν! Μια τρομερή Ρεν νίκησε 3-1 την Άρσεναλ, η Βιγιαρεάλ προκάλεσε την πρώτη εντός έδρας ήττα (1-3) της Ζενίτ, η Ντινάμο πήρε προβάδισμα επί της Μπενφίκα (1-0), αήττητη (2-2) έφυγε από τη Σεβίλλη η Σλάβια, όλα «μηδέν» στο Άιντραχτ – Ίντερ.

Η πιο πετυχημένη σεζόν της Ρεν στην Ευρώπη φαίνεται πως έχει πολύ καλές πιθανότητες να… τραβήξει για αρκετά ακόμη! Η 10η της φετινής Ligue 1 φαίνεται πως πλέον έχει βάλει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της την ευρωπαϊκή διάκριση και ποιος καλύτερος τρόπος για να την πετύχει από το να γίνει το φαβορί για την πρόκριση επί της Άρσεναλ, έχοντας ήδη αποκλείσει στους «32» και την εξαιρετική Μπέτις;

Η ομάδα του Ζουλιέν Στεφάν βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με το γκολ του Ιβόμπι και όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο «Ροαζόν Παρκ» προφανώς και θα έβλεπαν μπροστά τους ένα σχετικά εύκολο βράδυ για τους «κανονιέρηδες». Όταν όμως μιλάμε για Άρσεναλ και Ευρωπη, η… λογική πολλές φορές πάει περίπατο. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ρεν σιγά σιγά άρχιζε να ανεβαίνει και να δημιουργεί φάσεις για γκολ με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αν μάλιστα στο τέρμα της Άρσεναλ, ο πρώην παίκτης της Πετρ Τσεχ δεν έβγαζε τα… άχαστα για αρκετή ώρα, το ματς θα ήταν ακόμη πιο μονόπλευρο. Ουσιαστικά, τα πάντα κρίθηκαν στο δίλεπτο 41-42.

Στο 41′ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποβλήθηκε με μια μάλλον αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα (σ.σ. είχε δει την πρώτη στο 34′), για τράβηγμα στον Σαρ λίγο έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Μπουριζό, το πρώτο σουτ σταμάτησε στο τείχος, όμως ο ίδιος παίκτης πήρε το «ριμπάουντ» και με μια απίθανη «οβίδα» έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Τσεχ που δεν είχε καμία τύχη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ως το φινάλε του αγώνα, στο γήπεδο υπήρχε μόνο η Ρεν, έχοντας φυσικά και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 65′ ένα αυτογκόλ του Μονρεάλ από σέντρα του Ζεφάν έβαλε μπροστά τους Γάλλους, σε μια φάση που ολόκληρη η αγγλική άμυνα κοιμήθηκε, ενώ στο 88′ η υπέροχη αντεπίθεση της Ρεν κόντρα σε μια άμυνα που… αγκομαχούσε να επιστρέψει, κατέληξε με το γκολ του Σαρ που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στη γαλλική ομάδα.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Μπενφίκα 1-0

Η μακροβιότερη παρουσία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την πρώτη της παρουσία σε φάση των «16» και ουσιαστικά τα πρώτα της ανοιξιάτικα ευρωπαϊκά παιχνίδια, φαίνεται πως της έδωσαν όσο… αέρα χρειαζόταν για να ελπίζει και σε κάτι ακόμη καλύτερε: βλέπε πρόκριση επί της Μπενφίκα. Η πορτογαλική ομάδα ισοφάρισε μεν Βαλένθια και Ζενίτ με τις περισσότερες παρουσίες στη συγκεκριμένη φάση του Europa, την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος με νίκη στο ντέρμπι επί της Πόρτο, όμως αυτή τη φορά δεν είχε απάντηση κόντρα στους Κροάτες. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38′ με το εύστοχο πέναλτι του Πέτκοβιτς που νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και στη συνέχεια κράτησαν ως το φινάλε το αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο φινάλε έχασαν και σπουδαίες ευκαιρίες για ακόμη καλύτερο σκορ ενόψει της ρεβάνς στη Λισαβόνα.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ίντερ 0-0

Όλα μηδέν και όλα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στο Σαν Σίρο για τις δύο ομάδες, με την Άιντραχτ να χάνει σίγουρα τις περισσότερες ευκαιρίες για τη νίκη. Η κάτοχος του κυπέλλου UEFA του 1980 που επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από 5 σεζόν έπειτα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας επί τη Μπάγερν (σ.σ. το πρώτο της τρόπαιο μετά από 30 χρόνια), παράμεινε μεν αήττητη για φέτος στη διοργάνωση, όμως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει απέναντι σε μια ιταλική άμυνα ότι διαθέτει την καλύτερη επίθεση σε όλο το Europa φέτος. Βέβαια, οι… περισσότερες ευκαιρίες άνηκαν στους Γερμανούς, όμως η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν αυτή που είχε την καλύτερη για το εκτός έδρας γκολ, όμως στο 22′ ο Τραπ απέκρουσε το πέναλτι του Μπρόζοβιτς.

Σεβίλλη – Σλάβια Πράγας 2-2

Σκούρα τα βρήκε η κάτοχος των πέντε UEFA / Europa League στο πρώτο ματς της φάσης των «16» όταν υποδέχθηκε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» τη Σλάβια, που μόλις φέτος κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά από όμιλο. Βεβαίως, η παράδοση δεν παίζει μπάλα και κάπως έτσι η Σεβίλλη έμεινε μακριά από τις νίκες για φέτος στο «σπίτι» της, μετά από 7 σερί και γκολ 24-1! Μόλις στο 1ο λεπτό ο Μπεν Γιεντέρ έδειξε να βάζει το νερό στο αυλάκι για τους Ανδαλουσιάνους, όμως το ματς είχε ακόμη πολύ δρόμο. Στο 25′ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Στοχ ισοφάρισε με σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε στα σώματα, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μουνίρ με έξοχο βολέ στην κίνηση μετά από κόρνερ, έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Πριν όμως «βγει» το ημίχρονο, οι Τσέχοι είχαν και πάλι απάντηση, με τον Κραλ να ισοφαρίζει στο 39′ σε 2-2, μιμούμενος τον… Κώστα Βουτσά. Μετά το καυτό πρώτο μέρος, οι ρυθμοί στην επανάληψη έπεσαν και η Σλάβια άντεξε ως το φινάλε, παίρνοντας ένα σημαντικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς.

Ζενίτ – Βιγιαρεάλ 1-3

Αν δεν ήταν η νίκη της Ρεν επί της Άρσεναλ, θα μιλούσαμε σίγουρα για το αποτέλεσμα της βραδιάς. Η κάτοχος του τροπαίου το 2008, αήττητη επί εποχής Europa League στην έδρα της σε 23 ματς με 21 νίκες (σ.σ. ρεκόρ διοργάνωσης) και μόλις 2 ισοπαλίες Ζενίτ, υποχρεώθηκε σε βαριά ήττα από τη Βιγιαρεάλ. Μια Βιγιαρεάλ που ναι μεν είναι αήττητη φέτος στη διοργάνωση, όμως είχε πολλές απουσίες βασικών ενώ προέρχεται και από μια τραγική πορεία στο πρωτάθλημα, (σ.σ. Έχασε εντός από την Αλαβές το Σ/Κ) δίνοντας της μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού. Σε αυτό το ματς πάντως η ομάδα του Χαβιέ Καγιέχα ήταν εξαιρετική και έφτασε σε μια εμφατική επικράτηση. Ο Ιμπόρα έκανε το 0-1 στο 33′, ο Αζμούν ισοφάρισε ένα δίλεπτο μετά σε 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο, δύο ακόμη γκολ από τον Μορένο (64′) με υπέροχη γυριστή κεφαλιά και Μορλάνες (71′) με σουτ εκτός περιοχής έδωσαν στο «κίτρινο υποβρύχιο» επί της ουσίας τη μισή πρόκριση.

Πηγή: www.sdna.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top