ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεδομένη η συμπαράσταση της Πολιτείας προς το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αγ. Ομολογητών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεδομένη η συμπαράσταση της Πολιτείας προς το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αγ. Ομολογητών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαίωσε απόψε το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αμέριστη οικονομική συμπαράσταση  της Πολιτείας σε οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία αναπτύσσει, μέσα πάντα στις δυνατότητες του κράτους.


Σε χαιρετισμό του, στη φιλανθρωπική εκδήλωση του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως το Σωματείο, πιστό στη φιλοσοφία της ίδρυσής του, συνέδεσε εδώ και πέραν των πέντε δεκαετιών τη δράση του με τη φροντίδα και την εκπαίδευση των παιδιών άπορων οικογενειών, για να προσθέσει ότι «την ίδια στιγμή, χάρις στις άοκνες προσπάθειες, την προσήλωση και το ζήλο που χαρακτηρίζει το σύνολο των μελών που πλαισιώνουν τη λειτουργία του, έχει να επιδείξει πλούσιο  φιλανθρωπικό έργο βασισμένο στον εθελοντισμό».

«Προς επίρρωση τούτων, είναι αρκετό να αναφέρω ότι τα μέλη του Σωματείου επωμίσθηκαν ετησίως την πλήρη οικονομική κάλυψη των αναγκών διακοσίων και πλέον παιδιών στους δύο Βρεφοκομικούς Σταθμούς και τα δύο Νηπιαγωγεία που διατηρούν, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις εργαζόμενες μητέρες και τις οικογένειες τους. Πρόσθετα, εξίσου τεράστιας σημασίας κρίνεται η πρωτοβουλία που ανέλαβαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης για τη στήριξη δυσπραγούντων συνανθρώπων μας και πολύτεκνων οικογενειών, η οποία συνεχίζεται», είπε.

Όπως ανέφερε «αναντίλεκτα η σύλληψη της ιδέας και η δημιουργία του Σωματείου από την αγαπητή Γιόλα Σκαλιώτου το 1963  αποδείχθηκε σταθμός, αφενός για την ολόπλευρη ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών που φιλοξένησε διαχρονικά και αφετέρου για τη στήριξη πλήθους άπορων οικογενειών», προσθέτοντας ότι «η όλη η προσφορά και ο ρόλος του Σωματείου όσον αφορά το εκπαιδευτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας θεωρείται ανεκτίμητης αξίας».

Εξέφρασε ακόμα την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας τόσο στην Πρόεδρο όσο και τα μέλη του Σωματείου, για την πολύχρονη, ακούραστη και ανιδιοτελή δράση τους, προς όφελος πάντοτε των συνανθρώπων και της κοινωνίας.

«Θα ήθελα να σας παρακινήσω να συνεχίσετε με το ίδιο σθένος το ουσιαστικό και άξιο συγχαρητηρίων έργο που επιτελείτε. Γιατί, είναι ακριβώς μέσα από τέτοιες αξιέπαινες στο σύνολο τους δράσεις που ενισχύεται και ενδυναμώνεται το κοινωνικό έργο του Κράτους και βελτιώνεται περαιτέρω το βιοτικό επιπέδου του λαού», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top