Όταν ο Κύπριος διεθνής Μάικ Θαλασσίτης έκανε τα δίχτυα στην Αγγλία να αναστενάζουν -VIDEO
20.03.2019 - 16:50
Ο Μιχάλης Θαλασσίτης μπορεί να έβαλε τη σφραγίδα του στο χώρο του θεάματος στη Βρετανία με τη συμμετοχή του στο reality Love Island, ωστόσο ήταν ήδη αρκετά καλά γνωστός για τις ποδοσφαιρικές του επιδόσεις.
Ο γόνος Κυπρίων αποδήμων της Αγγλίας, Μιχάλης, που έμελλε να χάσει τη ζωή του πρόωρα, είχε λάμψει αρχικά ως ποδοσφαιρικός αστέρας, καθώς με τις διακρίσεις του ως έφηβος είχε… υποχρεώσει την Στίβενεϊτζ να του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο.
Και μπορεί να μην πέτυχε να φτάσει ποτέ μέχρι την Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, όσοι τον είχαν δει στο γήπεδο, μιλούσαν για έναν δυναμικό στράικερ με έφεση στο σκοράρισμα και πλουραλισμό ως προς τον τρόπο που πετύχαινε γκολ.
Το 2011 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Νέων Κύπρου (U19), ενώ το 2014 συμπεριλήφθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου για το φιλικό με την Ιαπωνία. Δυστυχώς τότε δεν κατάφερε να συμμετάσχει στην αποστολή, καθώς ένα μυικό πρόβλημα τον έθεσε εκτός πλάνων.
Λίγο μετά τα δυσάρεστα μαντάτα για τον Θαλασσίτη και την οικογένειά του, οπαδός της St Alban στην οποία αγωνίστηκε το 2016 (15 συμ., 6 γκολ) θέλησε να τιμήσει την μνήμη του.
Εντόπισε και τα 6 γκολ που πέτυχε με τον εν λόγω σύλλογο ο Θαλασσίτης και τα δημοσίευσε στο youtube:
Η πρόσφατη ομιλία της Προέδρου του ΔΗΣΥ και Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, στα αποκαλυπτήρια των ανδριάντων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, άναψε για άλλη μία φορά το φυτίλι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η φράση της ότι «δεν είναι μεταξύ μας που πρέπει να υπάρχει διχόνοια αλλά με τους απέναντι» προκάλεσε σχεδόν τελετουργικά αντανακλαστικά από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έσπευσαν να ερμηνεύσουν, να καταγγείλουν και να χτίσουν αφήγημα πάνω σε λέξεις κομμένες από το ευρύτερο πλαίσιο.