ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ βήμα για την κατάκτηση του τίτλου από την Ομόνοια!

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ βήμα για την κατάκτηση του τίτλου από την Ομόνοια!

Η ενημέρωση από την ΚΟΠΕ:

ΣΤΑΔΙΟ «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (25-21, 19-25, 25-19, 25-19)

Η Ομόνοια «αγγίζει» τον τίτλο. Οι «πράσινοι» παίζοντας εκπληκτικό βόλεϊ κέρδισε τον Green Air Παφιακό στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας με 3-1 σετ στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία». Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Σάββα Σάββα συμπλήρωσε τρεις νίκες έναντι καμίας του Green Αir Παφιακού και χρειάζεται άλλη μια για να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο Green Air Παφιακός προσπάθησε για το διπλό, κέρδισε το δεύτερο σετ, αλλά έχασε. Πλέον με το 0-3 στην πλάτη χρειάζεται υπέρβαση για το repeat. Ο δεύτερος τελικός στη Σάλα «Αφροδίτη» την Παρασκευή 29 Μαρτίου είναι «ζωής ή θανάτου» για την ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου, αφού εάν χάσει δεν θα έχει άλλη ευκαιρία διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Εντυπωσιακοί από πλευράς Ομόνοιας ήταν οι Ελευθερίου, Άλβες, Ρεϊναλντο και Αλεξίου. Πιο επικίνδυνος παίκτης του Green Αir Παφιακού ήταν ο Ουϊλιαν.

Όταν ξέφυγε…

Η Ομόνοια κατάφερε να ελέγξει τα αρχικά στάδια του πρώτου σετ και να διατηρεί ελαφρώς το προβάδισμα 06-04 με καρφί του Ελευθερίου. Η ομάδα του Αντ. Κωνσταντίνου αντέδρασε και με μπλοκ ισοφάρισε 06-06. Ωστόσο, ο Ρεϊνάλντο οδήγησε το τριφύλλι στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ προηγούμενο 08-06. Οι «πράσινοι» αύξησαν τη διαφορά σε 15-09,αλλά η αντίδραση των «μπλε» έφερε το σκορ στο 15-12.

Η Ομόνοια όμως συνήλθε και με τον ασταμάτητο Ελευθερίου ξέφυγε 21-16 ελέγχοντας πλήρως το σετ. Οι παίκτες του Σάββα διατήρησαν το προβάδισμά τους 23-19 για να κερδίσουν το σετ ψυχολογίας 25-21 σε 24 λεπτά. Το 1-0 για το «τριφύλλι» ήταν γεγονός.

Η καλή υποδοχή και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση βοήθησαν την Ομόνοια να πάρει το προβάδισμα.

Δυναμική αντίδραση

Ο Green Αir Παφιακός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε 02-04, αφού οι «πράσινοι» μπήκαν μουδιασμένα. Μάλιστα, οι Παφίτες με τον Ουϊλιαν που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας του Αντώνη Κωνσταντίνου έφερε το σκορ στο 04-08 με τρεις σερί πόντους. Την ίδια ώρα η υποδοχή της Ομόνοιας είχε προβλήματα.

H Παφιακή ομάδα διαμόρφωσε το 06-10 παίζοντας με πρώτο χρόνο ενώ μετά από μπλοκ έγινε το 07-11. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο σετ και εξασφάλισε διαφορά έξι πόντων 08-14 αναγκάζοντας τον Σάββα Σάββα να πάρει τάϊμ – άουτ. Το σερί του Green Αir Παφιακού συνεχίστηκε και το σκορ ανέβηκε στους επτά 09-16 στο δεύτερο τεχνικό τάϊμ – άουτ.

Το «τριφύλλι» φαινόταν να μην έχει λύσεις και οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμα ασφαλείας 11-18. Η Ομόνοια προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα μειώνοντας 13-19, ενώ με μπλοκ του Ελευθερίου οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -5 15-20. Τότε ο προπονητής του Green Air Παφιακού Αντώνης Κωνσταντίνου πήρε τάϊμ – άουτ.

Το σετ διατήρησε το ενδιαφέρον του με τον Green Air Παφιακό να έχει το μομέντουμ 17-23 σε κομβικό σημείο του αγώνα. Το σετ βάφτηκε «μπλε» με τους Παφίτες να κερδίζουν 19-25 σε 26 λεπτά και να ισοφαρίζουν 1-1 τον τελικό.

Ο Green Air Παφιακός έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση με την Ομόνοια να δείχνει αντίδραση στο τέλος που όμως ήταν καθυστερημένη.

Η απάντηση

Με εναλλαγές στο σκορ άρχισε το τρίτο σετ. Ο Green Air Παφιακός προηγήθηκε 1-2, αλλά η Ομόνοια πήρε με τη σειρά της το προβάδισμα 4-3. Οι δυο ομάδες έπαιζαν στο πικ της απόδοσής τους σε αυτό το σημείο. Ο Ελευθερίου συνέχισε να «τρυπά» την άμυνα του Green Αir Παφιακού και η Ομόνοια ξέφυγε 06-04.

Το «πράσινο» προβάδισμα ήταν πρόσκαιρο αφού οι «μπλε» ισοφάρισαν 06-06. Ωστόσο, η Ομόνοια προηγήθηκε στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ 08-06.

Οι «πράσινοι» εξακολουθούσαν να διατηρούν βραχεία κεφαλή 09-07 και 10-08, μαζί με το ψυχολογικό προβάδισμα. Ένας νέος πόντος για την Ομόνοια που έφερε τη διαφορά στο +3 12-09 οδήγησε τον Αντώνη Κωνσταντίνου να φωνάξει τους παίκτες του στον πάγκο για τάϊμ –άουτ.

Η ροή του τελικού έμοιαζε σε αυτό το στάδιο του αγώνα να είναι «πράσινη», αλλά το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Ειδικά το 13-11 για την Ομόνοια διαμορφώθηκε με ένα φοβερό πόντο μετά από αλλεπάλληλες άμυνες.

Η Ομόνοια κατόρθωσε να πάρει «αέρα» τεσσάρων πόντων 16-12 και να δείχνει ότι σιγά – σιγά αποκτούσε το πάνω χέρι στο σετ. Τα δεδομένα δεν έμοιαζαν να διαφοροποιούνται αφού οι «πράσινοι» διατηρούσαν τη διαφορά ασφαλείας 17-13 και αργότερα 18-14 με όμορφο πλασέ του Μπρούνο Άλβες. Η Ομόνοια ξέφυγε και άλλο ξεφεύγοντας 22-15, με το +7 να αποτελεί παρακαταθήκη νίκης στο σετ.

Η ομάδα του Green Air Παφιακού προσπάθησε να μείνει στον αγώνα, αλλά η Ομόνοια εξασφάλισε ξεκάθαρο προβάδισμα 24-17 με πόντο του Ρεϊνάλντο. Δυο πόντοι από την παφιακή ομάδα έφεραν το σκορ στο 24-19, αλλά μέχρι εκεί, αφού ο Ρεϊνάλντο τέλειωσε το σετ σε 23 λεπτά 25-19. Οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα με 2-1 σετ.

Η Ομόνοια απάντησε κυριολεκτικά στον Green Αir Παφιακό. Οι «πράσινοι» κέρδισαν το δεύτερο σετ με τον ίδιο τρόπο που χτύπησαν οι Παφίτες στο δεύτερο.

Υπεροχή

Στην πλήρη ισορροπία άρχισε το κρίσιμο τέταρτο σετ. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ συνεχώς (3-3, 4-4). Η Ομόνοια κατάφερνε να προηγείται βάζοντας κάποιου είδους πίεση στον Green Αir Παφιακό. Το πολύ καλό σέρβις του Νικόλα Ελευθερίου και η άσχημη υποδοχή του Green Air Παφιακού έφερε το σκορ στο 08-06 για το «τριφύλλι» στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ.

Το σετ άρχισε να παίρνει τη μορφή του τρίτου, με την Ομόνοια να διατηρεί το προβάδισμα των δυο – τριών πόντων 11-08 αφού οι Ρεϊνάλντο, Αλεξίου έδωσαν λύσεις. Η ομάδα της Πάφου δεν τα παράτησε και μείωσε σε 11-10. Οι παίκτες του Σ. Σάββα με εκφραστές στην επίθεση τον Άλβες που έκανε εξαίσια δουλειά και τον Αλεξίου προηγήθηκαν 12-10.

Τα νεύρα του Κοπρίβιτσα οδήγησαν τον Α’ Διαιτητή Γ. Παπαγεωργίου να του δείξει κόκκινη. Συνέπεια τούτου η Ομόνοια διατηρούυσε τον έλεγχο και ξεφεύγει με τον Ρεϊνάλντο 15-12. Ο Κοπρίβιτσα όμως θέλησε να πάρει το… αίμα του πίσω και μείωσε για την ομάδα του σε 16-14.

Η Ομόνοια όμως με δράστη σε αυτό το στάδιο τον Ρεϊνάλντο κρατούσε το μικρό προβάδισμα ασφαλείας 17-14. Το σετ όμως είχε πολύ «ψωμί» αφού ο Green Air Παφιακός μείωσε στον πόντο 17-16.

Οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι μια άστοχη επίθεση του Green Air Παφιακού ξέφυγαν 19-16 σε ένα κομβικό σημείο του σετ. Ακολούθως, δυο νέοι πόντοι από τον Άγγελο Αλεξίου διατήρησαν τα «πράσινα κεκτημένα» 21-17.

Ο Green Air Παφιακός προσπαθούσε αλλά η Ομόνοια δεν κοίταξε… πίσω και έφθασε το σετ στο ματς – πόιντ με άσο του Μινέϊρο 24-19, ενώ με τον Αλεξίου τέλειωσε το σετ και τον τελικό 25-19.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ):Ρεϊνάλντο, Σ. Πετρακκίδης,Άλβες, Μιράντα, Αλεξίου, Ελευθερίου – Λίμπερο: Πλατρίτης.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ):Οικονομίδης, Κοπρίβιτσα,Κνέζεβιτς, Ασπιώτης, Ουϊλιαν, Ευσταθίου – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Ανδρέου, Κωνσταντινίδης.

Η επίσημη ενημέρωση από την Ομόνοια Λευκωσίας:

«ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ 3-1

Μεγάλο και καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η ομάδα μας, αφού επικράτησε πριν από λίγο του Παφιακού στο στάδιο «Ελευθερία», με 3-1 σετ (25-21, 19-25, 25-19, 25-19) και πέτυχε το 3-0 στις νίκες.

Πλέον η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται μία νίκη ακόμα για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια, για 4η φορά στην ιστορία της!

Ο επόμενος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 22/03, στην Πάφο.

#ΟΜΟΝΟΙΑ».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top