ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ.Υγείας: 'Στόχος της κυβέρνησης είναι οι πολίτες να λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τους αξίζει'

Υπ.Υγείας: 'Στόχος της κυβέρνησης είναι οι πολίτες να λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τους αξίζει'

Στόχος της κυβέρνησης με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, είναι η συνεχής βελτίωση του ώστε ο Κύπριος πολίτης να λαμβάνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που του αξίζει, ανέφερε την Δευτέρα (1/4) ο Υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε δηλώσεις στο Λιοπέτρι ύστερα από το μνημόσυνο του Μόδεστου Παντελή και ερωτηθείς πότε ο κόσμος θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα οφέλη από το ΓεΣΥ ο Υπουργός είπε «με την έναρξη της εφαρμογής του Σχεδίου την 1η Ιουνίου 2019».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν αντιδράσεις από τους πολίτες σχετικά με την εισφορά τους στο ΓεΣΥ, απάντησε «όχι καμία αντίδραση από τους πολίτες. Νομίζω οι πολίτες αναμένουν το Σχέδιο Υγείας, αναμένουν την εφαρμογή του και θεωρώ ότι γι’αυτό δεν υπάρχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις εισφορές τους».

Πρόσθεσε ότι «είναι κάτι το οποίο θα ωφελήσει όλο τον πληθυσμό της Κύπρου, όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη του την 1η Ιουνίου του 2019».

Σε ερώτηση εάν ευσταθούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ΓεΣΥ να βάλει σε οικονομικά προβλήματα την Κύπρο, ο κ. Ιωάννου απάντησε πως «έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο λόγω της αρχιτεκτονικής του Σχεδίου. Η Νομοθεσία προβλέπει τον λεγόμενο σφαιρικό προϋπολογισμό και αυτό συνεπάγεται πως ό,τι εισπράττεται από τους πολίτες, αυτό θα ξοδεύεται».

Δεν μπορεί συνέχισε «να ξοδευτούν περισσότερα απ’ ότι εισπράξουμε, ούτως ώστε να δημιουργηθούν πιθανά ελλείμματα και να υπάρξει πρόβλημα. Αυτές οι εισφορές υπολογίζονται να είναι ένα δισεκατομμύριο ευρώ με την πλήρη εφαρμογή και αυτά είναι τα λεφτά που έχει υπολογιστεί να ξοδεύονται, να δίνονται ως ανταμοιβή προς τους συμβαλλόμενους».

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα ότι «αναμένουμε πως με την 1η Ιουνίου 2019 θα υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή αλλά με καλή θέληση και αποφασιστικότητα θα τα επιλύσουμε, όπως συμβαίνουν προβλήματα με κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση».

Αυτό που θέλω να επιβεβαιώσω, κατέληξε «είναι ότι με την εφαρμογή στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση του Σχεδίου, ούτως ώστε ο Κύπριος πολίτης να μπορεί να λαμβάνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που επιτέλους μας αξίζει. Να αισθάνεται ότι έχουμε επιτέλους ένα Σχέδιο Υγείας που αυτή τη στιγμή απουσιάζει, είμαστε η μόνη χώρα χωρίς Σχέδιο Υγείας».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top