ΕΛΛΑΔΑ

Θανάσιμη σχολική εκδρομή – Στην εντατική 17χρονη Ελληνίδα μαθήτρια

Θανάσιμη σχολική εκδρομή – Στην εντατική 17χρονη Ελληνίδα μαθήτρια

Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή της 17χρονη Ελληνίδα μαθήτριας. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γίνει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση

Η 17χρονη κοπέλα χειρουργήθηκε στο κεφάλι, καθώς έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σοκαρισμένοι από την κατάληξη της σχολικής τους εκδρομής στη Ρώμη, οι μαθητές της Γ' Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας επέστρεψαν χθες το βράδυ στην πατρίδα τους, μέσω Θεσσαλονίκης, αφήνοντας πίσω τη συμμαθήτριά τους που έπεσε -άγνωστο ακόμη πώς- από το μπαλκόνι όπου διέμενε. Αποτέλεσμα της πτώσης της αυτής, η ανήλικη μαθήτρια να παλεύει τώρα για τη ζωή της σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Η 17χρονη κοπέλα χειρουργήθηκε στο κεφάλι, καθώς έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου, αντιμετωπίστηκε ένα αιμάτωμα που το κορίτσι παρουσίαζε στο κεφάλι. Αυτή τη στιγμή η μαθήτρια αναρρώνει στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή της να παραμένει σοβαρή και κρίσιμη. «Οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί», δήλωσε ο Κάρλο Σαΐτο, εκπρόσωπος των ιταλικών υγειονομικών αρχών.

Πώς έγιναν όλα

Ήταν 11 το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ιταλίας) όταν τα χαμόγελα των 54 τελειόφοιτων του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και των 4 συνοδών καθηγητών της «πάγωσαν» στο άκουσμα της τραγικής είδησης. Η 17χρονη κοπέλα έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του δωματίου όπου διέμενε με άλλες δύο συμμαθήτριές της, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου χειρουργήθηκε και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως είπε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κυρία Αναστασία Μαυρίδου, το ατύχημα συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, στο ξενοδοχείο στην οδό Cristoforo Colombo, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, ενόψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους, χθες, Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, και ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να κάνουν λόγο για κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι που παίχτηκε μεταξύ συμμαθητών στο δωμάτιο, πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ, εκπροσώποι της σχολικής κοινότητας διέψευσαν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top