ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο ο Ηλίας Μούζος- Απόπειρα φόνου κατά Αστυνομικών και άλλα

ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο ο Ηλίας Μούζος-  Απόπειρα φόνου κατά Αστυνομικών και άλλα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας οδηγήθηκε την Πέμπτη 11/4 στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, ο 39χρονος Ηλίας Μούζος καθώς και οι δυο συγκατηγορούμενοι του, ένας 32χρονος από την Πάφο και ένας 36χρονος από τη Βουλγαρία, για τον πυροβολισμό των δυο Αστυνομικών, στις 5 Μαΐου 2018, στον Ύψωνα. Η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 24 και 26 Ιουνίου.

 
Η αναβολή ζητήθηκε τόσο για να δοθεί χρόνος ώστε να συμφωνηθούν τα παραδεκτά γεγονότα, όσο και γιατί η υπεράσπιση προτίθεται να ζητήσει εμπειρογνωμοσύνη από βαλλιστή και ιατροδικαστή.
 
Το διάστημα που μεσολάβησε έγιναν διαβουλεύσεις σε σχέση με εισήγηση που έθεσε η υπεράσπιση για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, εισήγηση που τελικά απορρίφθηκε από την Νομική Υπηρεσία.
 
Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία τις 24 και 26 Ιουνίου, σημειώνοντας πως από τους 100 και πλέον μάρτυρες, αναμένει να ακουστούν αυτοί για τους οποίους αμφισβητείται η μαρτυρία τους.
 
Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στη συνέχιση της κράτησης των τριών κατηγορούμενων, οι οποίοι οδηγήθηκαν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Υπενθυμίζεται πως οι τρεις φέρονται ως τα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός οχήματος ενοικιάσεως, από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των δυο αστυνομικών, που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο όχημα.
 
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά εντόπισαν τον 36χρονο και τον 32χρονο, ενώ η σύλληψη του Ηλία Μούζου έγινε στις 8 Μαΐου 2018, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη του οχήματος που εντοπίστηκε να οδηγεί, στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών.
 
Εναντίον των τριών είχαν απαγγελθεί εννέα κοινές κατηγορίες που αφορούν την απόπειρα φόνου κατά των δυο αστυνομικών, τη συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος καθώς και την παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση όπλου και εκρηκτικών υλών.
 
Οι υπόλοιπες 32 κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί στον Ηλία Μούζο, αφορούν άλλες εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν , από το 2016, σε Λεμεσό και Πάφο και σχετίζονται με κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών, εσκεμμένη πρόκληση ζημιάς σε περιουσία, απαγωγή, απειλές, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top