ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σημείο αναφοράς η Έκθεση «Ταξίδι 2019»

Σημείο αναφοράς η Έκθεση «Ταξίδι 2019»

• Ποιες οι θέσεις του ACTA για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του τουρισμού


Έκθεση Ταξίδι 2019

Σημείο αναφοράς για τα τουριστικά δρώμενα της Κύπρου αποτελεί η Έκθεση «Ταξίδι 2019» που φέτος πραγματοποιείται από τις 3-5 Μαΐου 2019 στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), κ. Βασίλης Σταματάρης, προσθέτοντας ότι για 22 συνεχή χρόνια η Έκθεση «Ταξίδι» αποτελεί σηματοδότη των ταξιδιών των Κυπρίων στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε ο κ. Σταματάρης, στην Έκθεση φέτος συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα, μεταξύ άλλων ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Ινδία, Πολωνία, το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, Ταξιδιωτικοί Πράκτορες, Αεροπορικές Εταιρείες, Ξενοδοχεία, Τουριστικά Θέρετρα, Περιφέρειες, Νησιά και Δήμοι από Ελλάδα, Διεθνείς Συμμετοχές και πολλοί άλλοι εμπλεκόμενοι του χώρου. Η έκθεση προσφέρει ολόπλευρη πληροφόρηση και ενημέρωση στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε Κύπρο και εξωτερικό.


Αφού είπε ότι oι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς και τα διαθέσιμα ταξιδιωτικά πακέτα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Έκθεση, ο οποίος συμμετέχει δυναμικά για άλλη μια χρονιά. Ο Διευθυντής του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Θεόδωρος Θαλασσινός, είπε ότι ο ΕΟΤ συμμετέχει και φέτος δυναμικά στην Έκθεση με στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, προσκαλώντας μάλιστα το ενδιαφερόμενο κοινό να επιλέξει για άλλη μια φορά τους μαγευτικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Εκ μέρους του Υφυπουργού Τουρισμού, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Λυγία Δερμάτη, Ανώτερη Τουριστική Λειτουργός, η οποία είπε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού (και μέχρι πρότινος ο ΚΟΤ) στηρίζει διαχρονικά την Έκθεση Ταξίδι, μέσω της οποίας προβάλλονται και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως είναι για παράδειγμα ο αγροτουρισμός, τόσο στους Κύπριους όσο και στους ξένους επισκέπτες.

Η Έκθεση «Ταξίδι 2019» θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Μαΐου 2019 στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως της Κρατικής Έκθεσης. Τα εγκαίνια θα τελέσουν από κοινού ο έντιμος Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης Γούλιος την Παρασκευή (03/05) στις 5:00 μ.μ.

Οι ώρες επισκέψεων στην έκθεση είναι:

03 Μαΐου 2019 16:00 - 22:00
04 Μαΐου 2019 16:00 - 22:00
05 Μαΐου 2019 15:00 - 22:00

Το εισιτήριο εισόδου είναι 3 ευρώ, ενώ για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Θέσεις του ACTA για τις τουριστικές εξελίξεις

Παράλληλα με την παρουσίαση της Έκθεσης «Ταξίδι 2019», ο κ. Σταματάρης έκανε αναφορά για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα του τουριστικού προϊόντος.

Σημείωσε την σημαντική πορεία που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής το Υφυπουργείο Τουρισμού και πρόσθεσε ότι ο ACTA παραμένει υποστηρικτής στο έργο του Υφυπουργείου. Τα αισιόδοξα μηνύματα και η σημαντική στρατηγική ανάπτυξη για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου που έχει μέχρι στιγμής κάνει το Υφυπουργείο, δεν μπορεί παρά να είναι η αρχή για καλύτερες χρονιές που θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Σταματάρης χαιρέτισε επίσης και την πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όπου σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ACTA με την Υπουργό, Βασιλική Αναστασιάδου, προωθούνται θέματα που αφορούν την αεροπορική συνδεσιμότητα. Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ACTA, αναφέρθηκε στην θέση του Συνδέσμου, όπως εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για αύξηση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας μας, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού και κατ΄ επέκταση, στη μείωση των ναύλων.

Τέλος, ο Πρόεδρος έκανε αναφορά για τη σημασία του ταξιδιωτικού πράκτορα, όπου πλέον καθίστανται πιο απαραίτητοι από ποτέ. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους είναι καλύτερο οι ταξιδιώτες να επιλέγουν έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, για να προετοιμάσει το ταξίδι τους, είναι ότι μπορεί να τους προφυλάξει από παγίδες και τυχόν προβλήματα στο ταξίδι τους.

Ακόμα, όπως ανέφερε ο κ. Σταματάρης, ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα παρουσιάσει στον πελάτη του όλες τις επιλογές και φυσικά στην καλύτερη δυνατή τιμή και με πιθανότητα εναλλακτικών λύσεων. Η επιλογή του ταξιδιωτικού πράκτορα έχει επιπλέον οφέλη που αντικατοπτρίζουν την τσέπη, τη ψυχολογία και φυσικά τις εμπειρίες του κάθε ταξιδιώτη και έδωσε παραδείγματα όπως αυτό της περίπτωσης της Cobalt και της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Πακέτα από 1η Ιουλίου 2018, καθώς και τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα – όπου ο ταξιδιωτικός πράκτορας προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για προστασία του ταξιδιώτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top