ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένα πρωτάθλημα, να το… πιεις στο ποτήρι!

Ένα πρωτάθλημα, να το… πιεις στο ποτήρι!

Στο… παρθενικό μου άρθρο στο ThemaSports.com, δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με κάτι άλλο εκτός από τον διεθνές χώρο, το οποίο είναι κάτι που θα μας… απασχολεί ιδιαίτερα σε αυτή τη στήλη. Κάνουμε αρχή λοιπόν με την (αγαπημένη) Πρέμιερ Λιγκ!

Αυτό που γίνεται φέτος στο Αγγλικό πρωτάθλημα πραγματικά είναι… βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Μετά τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ στο τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ η Σίτι ανέβηκε στους 89 βαθμούς και ταυτόχρονα βγήκε (ξανά) πάνω από τη Λίβερπουλ που είναι στους 88, όμως αυτή τη φορά δεν έχει παιχνίδι λιγότερο και όλα εξαρτώνται από τα πόδια της!

Είναι καταπληκτικό πως μετά και την τελευταία αλλαγή στον βαθμολογικό πίνακα, είναι η 28η (!) φορά που τη φετινή σεζόν αλλάζει χέρια η κορυφή! Αυτό το στατιστικό σε κάνει να δεις… αλλιώς την Πρέμιερ Λιγκ, ειδικά φέτος! Φυσικά και η εικόνα των δύο ομάδων παίζει ρόλο.

Κυριαρχούν σε όλα τα σημεία και όπως φάνηκε ο τίτλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες! H… αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, έχει την καλύτερη επίθεση με 89 γκολ, ενώ δεύτερη έρχεται αυτή του Γιούργκεν Κλοπ με 79. Η «ρεντς» έχουν την καλύτερη άμυνα με παθητικό 20 γκολ, ενώ οι «σίτιζενς» είναι πιο κάτω στη σχετική λίστα με 22.
Aπό νωρίς όλα έδειχναν πως η κούρσα θα είναι για δύο άλογα. Και να που επιβεβαιώνεται.

Δεν είναι μόνο οι καλύτερες ομάδες αλλά έχουν και τους καλύτερους προπονητές. Τα χαρακτηριστικά των δύο συγκροτημάτων είναι πάνω κάτω τα ίδια! Αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό!

Παίζουν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, έχουν την κατοχή, αλλάζουν την μπάλα υπομονετικά, έχουν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, οι γραμμές τους είναι συμπαγείς και… όλα είναι στο νήμα όσον αφορά το πρωτάθλημα!
Πραγματικά, τη φετινή σεζόν Σίτι και Λίβερπουλ, προσφέρουν θέαμα και χαίρεσαι να τις βλέπεις με την μπάλα που παίζουν (εκτός αν είσαι οπαδός τους και είσαι αγχωμένος). Όπως και να έχει, όποια ομάδα και να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο, σίγουρα θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια και θα περάσει στο πάνθεον της ιστορίας στο Νησί!

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ 4ΑΔΑΣ 

Η Πρέμιερ Λιγκ, δεν έχει τελειώσει ούτε όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι δύο πρώτες θέσεις είναι ήδη «καπαρωμένες», όμως από εκεί και πέρα γίνεται… χαμός!
Για να καταλάβετε, την 3η θέση με την 6η χωρίζουν μόνο 6 βαθμοί με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Τη δεδομένη στιγμή, κάτω από τη Λίβερπουλ βρίσκεται η Τότεναμ με 70 βαθμούς, στην τέταρτη η Τσέλσι με 67, στην πέμπτη με 66 η Άρσεναλ και στην έκτη η Μαν. Γιουνάιτεντ με 64. Θα δοθεί μεγάλη «μάχη» και για τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα εξαιρετικά συναρπαστικό πρωτάθλημα!

Υ.Γ Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, τρεις σεζόν δεν θα άλλαζα. Τη φετινή, τη χρονιά που και πάλι η Σίτι κατέκτησε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο το πρωτάθλημα με γκολ του Αγουέρο στο στην τελευταία αγωνιστική, το 2012, και τέλος την σεζόν 2003-2004 με την υπερομάδα της Άρσεναλ γνωστοί και ως «invincible» κατακτώντας αήττητοι το πρωτάθλημα. Και όχι, δεν είναι τέτοια η σειρά της προτεραιότητας.

Υ.Γ 2 Σας «καλωσορίζω» και επίσημα στη στήλη. Συχνά – πυκνά θα… «κουβεντιάζουμε» για τα… καλά χρόνια του ποδοσφαίρου. Τότε που δεν «έπαιζε μπάλα» το χρήμα.  Θα αναπολούμε και θα νοσταλγούμε στιγμές!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top