ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον τελικό με… ΦΟΡΑ η σαρωτική ΑΕΚ! Τρίτη σερί χρονιά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ…

Στον τελικό με… ΦΟΡΑ η σαρωτική ΑΕΚ! Τρίτη σερί χρονιά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ…

Σαρωτική ΑΕΚ! Η Ένωση σφράγισε την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου (όπου θα συναντήσει και πάλι τον ΠΑΟΚ), επικρατώντας 4-0 στην έδρα της Λαμίας, έχοντας και τρία δοκάρια.

Έκανε… check-in με τεσσάρα η ΑΕΚ.

Έχοντας «κάβα» το 2-0 του ΟΑΚΑ, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 4-0 στην έδρα της Λαμίας και πήραν με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση, κλείνοντας ραντεβού με τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου για τρίτη σερί χρονιά.

Ο Πόνσε άνοιξε το σκορ από κοντά στο 36’ (και ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Λιβάγια), ο Οικονόμου διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης στο 41’ με ένα τέρμα που αρχικά δεν μέτρησε και στη συνέχεια κατακύρωσε ο Τζήλος.

Στην εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτας, ο Έλληνας στόπερ είναι εκτεθειμένος, αλλά προτού φτάσει η μπάλα σε αυτόν μεσολαβεί κακό παίξιμο του Αντέτζο και ρέφερι από τη Λάρισα (αφού έχει τετ-α-τετ με τον βοηθό του, Γκάγκα) κρίνει ότι πρέπει να μετρήσει.

Ο Μπακασέτας σκόραρε στο 53’ με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 66’ ο Βάντερσον με… σεντερφορίσια κεφαλιά (προ του Λιβάγια), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Τρία δοκάρια (24′ Πόνσε, 28′ Μάνταλος και 36′ Λιβάγια πριν το 0-1) είχε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος και από ένα σε κάθε ημίχρονο (36’ φάουλ του Μπερτόλιο, 83’ σουτ του Πίτι).

Το ματς

Σε… δύο μέρη χωρίστηκε το πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι ήταν κακό για ένα εικοσάλεπτο, δεν είχε φάσεις (η πρώτη τελική έγινε στο 10’) και ο ρυθμός δεν ήταν καθόλου καλό και σε αυτό έπαιξε ρόλο η διάθεση των δύο ομάδων και οι συχνές διακοπές λόγω φάουλ έπαιξαν ρόλο.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, έχοντας πιθανόν παρασυρθεί από την ασφάλεια που της έδινε το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα.

Από το 10’ η Λαμία έγινε πιο δραστήρια, έδειξε να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό γι’ αυτήν, έχοντας, μάλιστα, τις πρώτες στιγμές (χωρίς να πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο) στον αγώνα. Το άστοχο σουτ του Σκόνδρα και το χλιαρό του Μπερτόλιο (12’) δεν ανησύχησαν τον Μπάρκα.

Κάπου εκεί άρχισε να αφυπνίζεται η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και αφού δοκίμασε την τύχη της για τρίτη φορά η Λαμία με το συρτό σουτ του Μπερτόλιο (22’), άρχισε να γίνεται πιο επιθετική και ουσιαστικά άλλαξε άρδην τόσο η εικόνα της όσο και της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι απέκτησε… παλμό, φάσεις και γκολ. Από το 24’ μέχρι το 36’ οι «κιτρινόμαυροι» πρόλαβαν να σημειώσουν δύο γκολ, είχαν τρία δοκάρια και μια πολύ καλή φάση σε τετ-α-τετ του Χουλτ.

Αρχικά, ο Πόνσε νίκησε κατά κράτος τον Πλιάτσικα, αλλά όχι και τον Κατσίκα, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο με κεφαλιά (από σέντρα του Σιμόες), λίγο μετά ο Μάνταλος συνεργάστηκε ωραία με τον Μπάκασέτα και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή, αφού ο Πόνσε νίκησε από κοντά τον Κατσίκα και ενώ είχε προηγηθεί (τρίτο) δοκάρι σε σουτ του Λιβάγια, που κόντραρε στον Πλιάτσικα, δίνοντας τρομερή καμπύλη στην μπάλα.

Η απάντηση στα… δοκάρια ήρθε από τη Λαμία σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο, που έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα, το οποίο αρχικά δεν μέτρησε και έπειτα από μίνι σύσκεψη του διαιτητή Τζήλου με τον Γκάγκα, μέτρησε.

Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ, ο Οικονόμου, ο οποίος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ είναι εκτεθειμένος, αλλά προτού γίνει κάτοχος της, κάνει κακό παίξιμο ο Αντέτζο και ο Τζήλος θεωρεί ότι πρέπει να μετρήσει.

Πιο… ζεστά και πιο απελευθερωμένα πιθανόν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος και αφού είχε ήδη κλειδώσει την πρόκριση, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή της.

Μάνταλος και Μπακασέτας συνεργάστηκαν άψογα και πάλι (όπως και στο πρώτο μέρος), αλλά με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά εκτέλεσε ο πρώην παίκτη του Πανιωνίου και το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, αφού σκόραρε.

Στο 66’, ο Χουλτ σέντραρε ωραία για το κεφάλι του Λιβάγια, αλλά ο Βάντερσον του «έκλεψε» τη δόξα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κεφαλιά που θα ζήλευε επιθετικός, αλλά όχι αμυντικός.

Κάπου εκεί έριξαν στροφές οι δύο ομάδες, οι προπονητές τους έκαναν αλλαγές για να ξεκουράσουν παίκτες και να τεστάρουν άλλους και το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη ήταν ένα δοκάρι του Πίτι στο 83’ με σουτ.

Οι συνθέσεις

Λαμία (Μάκης Χάβος): Κατσίκας, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46′ Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58′ Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (69′ Βασιλαντωνόπουλος).

Στον πάγκο έμειναν: Μελίσσας, Καρυπίδης, Τόματς, Κωστίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (75′ Μπότος), Μπακασέτας, Μάνταλος (67′ Γιούσης), Λιβάια, Πόνσε (59′ Μπογέ).

Στον πάγκο έμειναν: Τσιντώτας, Γκάλο, Γαλανόπουλος, Άλεφ.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top