Αναφερόμενοι σε μια ρομποτική κάμερα, η οποία συνδράμει στις εντατικές έρευνες για ανεύρεση των σορών - θυμάτων του ‘Ορέστη’ και στα μέλη της ΕΜΑΚ, ίσως ξεχνάμε τον σημαντικό ρόλο και την πολύτιμη βοήθεια τους.  "/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Συγκλονίζουν τα μέλη της ΕΜΑΚ - Το 'θαύμα΄ της ρομποτικής κάμερας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

29.04.2019
15:49
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Αναφερόμενοι σε μια ρομποτική κάμερα, η οποία συνδράμει στις εντατικές έρευνες για ανεύρεση των σορών - θυμάτων του ‘Ορέστη’ και στα μέλη της ΕΜΑΚ, ίσως ξεχνάμε τον σημαντικό ρόλο και την πολύτιμη βοήθεια τους.  

Με μία ματιά στην επίσημη σελίδα της εταιρίας Brasal Marine Services Ltd, μπορούμε να δούμε από πολύ κοντινές φωτογραφίες τις συγκλονιστικές προσπάθειες που καταβάλουν τα μέλη της ΕΜΑΚ, αλλά και την εν λόγω κάμερα και τον τρόπο που επιχειρούν στις σκηνές, τις οποίες υπέδειξε ο 35χρονος ίλαρχος, φερόμενος ως κατά συρροή δολοφόνος.  

Όλες οι ενέργειες και τα όποια αποτελέσματα που είχαμε μέχρι στιγμής, θα ήταν αδύνατα χωρίς τις θυσίες και τις ενέργειες από μέλη της ΕΜΑΚ, τα οποία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πρώτη κιόλας ημέρα, ενώ έρχονται αντιμέτωπα με την απόλυτη φρίκη και καλούνται να ανασύρουν πτώματα μη ξέροντας τι θα αντικρίσουν 

Τα μέλη της ΕΜΑΚ, καθημερινά και ασταμάτητα με κίνδυνο τη ζωή τους δίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, έτσι ώστε να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν από την Κυριακή 14 Απριλίου, που είχε εντοπιστεί η πρώτη σορός σε φρεάτιο στο Μιτσερό. 

Όπως ανάφερε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, η βοήθεια από την ιδιωτική εταιρία ήταν καθοριστική, αφού εντόπισε σορούς εντός του φρεατίου, αλλά και στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. 

 

Όσο για τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, θα ήταν αδύνατες χωρίς την χρήση της συγκεκριμένης κάμερας. Μάλιστα, με την βοήθεια της συγκεκριμένης εταιρίας έγιναν ενέργειες για άφιξη του συστήματος sonar από την Αμερική, το οποίο θα διενεργήσει έρευνες στην συγκεκριμένη λίμνη.