ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Ο αρχηγός αναζητεί ευθύνες στα χαμηλά στρώματα της Αστυνομίας

ΚΥΠΡΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Ο αρχηγός αναζητεί ευθύνες στα χαμηλά στρώματα της Αστυνομίας

Η πεποίθηση ότι με τη διοικητική έρευνα για τις δολοφονίες του 35χρονου Ν.Μ., υπάρχει πρόθεση να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες σε χαμηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, είναι κυρίαρχη σε νομικούς κι αστυνομικούς κύκλους.

Του Φάνη Μακρίδη

Κι αυτή η πεποίθηση εδράζεται στα πρόσωπα που διόρισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, για να διερευνήσουν ενδεχόμενες ευθύνες στελεχών του σώματος για τις παραλείψεις σε σχέση με τις υποθέσεις εξαφάνισης των επτά προσώπων που τελικά είχαν απαχθεί και δολοφονηθεί.

Ως γνωστόν ο αρχηγός της Αστυνομίας έχει διορίσει τριμελή επιτροπή για διεξαγωγή διοικητικής έρευνας που απαρτίζεται από τον βοηθό αρχηγό Δημήτρη Δημητρίου (επικεφαλής) και τους ανώτερους υπαστυνόμους Μάριο Παπαευρυβιάδη και Μιχάλη Δημητρίου (μέλη).

Χωρίς να τίθεται θέμα της ακεραιότητας των τριών μελών της εν λόγω επιτροπής, η θέση που εκφράζεται είναι ότι μέλη της εν λόγω επιτροπής είχαν σημαντικά πόστα σε τμήματα της Αστυνομίας που ενδεχομένως να φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις σε ό,τι αφορά υποθέσεις εξαφανίσεων αλλοδαπών γυναικών που εν τέλει αποδείχθηκε πως δολοφονήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο μεν βοηθός αρχηγός Δημήτρης Δημητρίου ήταν μέχρι πρότινος αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας, ενώ ο δε Μάριος Παπαευρυβιάδης ήταν μέλος του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Και οι δυο κατείχαν τα πιο πάνω πόστα τον Σεπτέμβριο του 2016 όταν είχε εξαφανιστεί υπό αξιοπερίεργες συνθήκες από την οικία τους στον Άγιο Παύλο, η 35χρονη Λίβια Φλορεντία Μπουνέα και η 8χρονη κόρη της Έλενα-Ναταλία. Όπως είχαμε σημειώσει σε ρεπορτάζ μας, από τον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου είχε γίνει επαρκής έρευνα που είχε καταδείξει τις αξιοπερίεργες συνθήκες για τις οποίες κάνουμε λόγο, ωστόσο επεδείχθη ολιγωρία όταν προωθήθηκε η υπόθεση στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

«Πώς λοιπόν μπορούν να διερευνήσουν οι κ.κ. Δημητρίου και Παπαευριβιάδης ευθύνες τμημάτων στα οποία υπηρετούσαν κατά τον επίδικο χρόνο;» διερωτάται πηγή μας με γνώση νομικών και αστυνομικών θεμάτων.

«Μπορούν να ελέγξουν τους εαυτούς τους; Σημαίνει ότι με αυτούς τους διορισμούς δεν λήφθηκε υπόψιν αυτή η παράμετρος, άρα υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση να εντοπιστούν ευθύνες σε απλά μέλη του σώματος» εξήγησε η ίδια πηγή.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (01/05, 17:36): Αρμόδιο στέλεχος της Αστυνομίας επικοινώνησε με το ThemaOnline, μετά το παρόν δημοσίευμά μας, υποστηρίζοντας ότι η τριμελής επιτροπή θα εξετάσει ενδεχόμενες παραλείψεις της Αστυνομίας μόνο σε ό,τι αφορά τους φόνους των Μέρι Ρόουζ και Αριάν Παλάνας.

Βέβαια μέχρι το παρόν μας δημοσίευμα δεν είχε ξεκαθαριστεί ότι η Επιτροπή θα ασχοληθεί μόνο με τις δυο πρώτες περιπτώσεις. Είναι ενδεικτικό και πρόσφατο δημοσίευμα στον «Πολίτη» (29/04): «Η επιτροπή θα εξετάσει όλους τους φακέλους εξαφανίσεων και θα ελέγξει αν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται, οι οποίες εκ πρώτης όψεως και από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται να μην ακολουθήθηκαν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top