ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα για κατάρρευση της οικονομίας: Θα αποδοθούν τελικά ευθύνες;

Έρευνα για κατάρρευση της οικονομίας: Θα αποδοθούν τελικά ευθύνες;

Σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για αξιολόγηση του ανακριτικού υλικού

Σημαντική σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στη Νομική Υπηρεσία για τις υποθέσεις που αφορούν την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Οι ανακριτές οι οποίοι τις διερευνούν, θα συναντηθούν με τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, για να αξιολογήσουν το υλικό που έχει συλλεγεί και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο μεταξύ, πλησιάζει η ώρα των διώξεων για υποθέσεις που αφορούν την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας. Το μαρτυρικό υλικό θα αξιολογηθεί στην αυριανή σύσκεψη και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα της ανακριτικής ομάδας. Στόχος είναι η προώθηση των υποθέσεων ώστε να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ενδεχομένως αμέσως μετά το Πάσχα να καταχωρηθούν κατηγορητήρια στο δικαστήριο. Η έρευνα καλύπτει το χρονικό διάστημα 2006, που έγινε η εξαγορά του ποσοστού που κατείχε η ΗSBC, μέχρι το 2013 που κατέρρευσε η Λαϊκή Τράπεζα.

Πέραν από την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, υπό διερεύνηση βρίσκονται και άλλα ζητήματα που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου όπως είναι τα αξιόγραφα, η αγορά ελληνικών ομολόγων και η εξαγορά της Uniastrum.

Υπενθυμίζουμε ότι όσο αφορά την έρευνα για την κατάρρευση της οικονομίας μέχρι στιγμής έχουν διωχθεί ποινικά πέντε πρώην στελέχη της Τράπεζας Κύπρου. Πέραν της εταιρείας, κατηγορούμενοι είναι οι πρώην Πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Θεόδωρος Αριστοδήμου και Αντρέας Αρτέμης, οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και υπεύθυνος για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Οι υποθέσεις άνοιξαν μετά από απόφαση του Γενικού Εισαγγελία, Κώστα Κληρίδη στις 17/12/2014 για απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους. Είχαν καταγγελθεί για πειθαρχικές παραβάσεις μη ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, χειραγώγησης με τη διάδοση παραπλανητικών ενδείξεων, και δημοσιοποίησης παραπλανητικών στοιχείων.

Εναντίον των πέντε βρίσκεται  σε εξέλιξη δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου. Η πρώτη ακρόαση ήταν στις 27/02/2015.  Στις 18 Μαρτίου οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνιμο Κακουργιοδικείο: Ενστάσεις στην πρώτη ακρόαση για τους 5 ισχυρούς άνδρες της Τρ. Κύπρου

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top