Οι επενδυτές επιστρέφουν στο προϊόν, που πυροδότησε την παγκόσμια κρίση του 2008

Οι επενδυτές επιστρέφουν στο προϊόν, που πυροδότησε την παγκόσμια κρίση του 2008

Όταν το Σεπτέμβριο του 2008 κατέρρευσε η Lehman Brothers και η πιστωτική ασφυξία οδήγησε μικρές και μεγάλες οικονομίες σε βαθιά ύφεση και ανεξέλεγκτη αιμορραγία θέσεων εργασίας όλοι έδειχναν ως υπεύθυνα τα σύνθετα πιστωτικά προϊόντα, για των οποίων την «τοξικότητα» κανείς δεν είχε προειδοποιήσει.

Kαι όλοι ζητούσαν να οδηγηθούν στο περιθώριο. Επί χρόνια μετά την κρίση και με τις πληγές να μην έχουμε ακόμη επουλωθεί πλήρως σε αρκετά μέρη του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και η Ευρώπη, τράπεζες, ρυθμιστικές αρχές, κυβερνήσεις και επενδυτές, όλοι διαβεβαίωναν πως έχουν πάρει το μάθημά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE