ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΑΠΑΓΩΓΗ 4ΧΡΟΝΗΣ: Απαντούν στις κατηγορίες οι πέντε ύποπτοι - Παραπέμπονται στο Κακουργιοδικείο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΑΠΑΓΩΓΗ 4ΧΡΟΝΗΣ: Απαντούν στις κατηγορίες οι πέντε ύποπτοι - Παραπέμπονται στο Κακουργιοδικείο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν στις 6 Μαΐου οι πέντε κατηγορούμενοι της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής της 4χρονης Μαρί-Ελένης.

Της Γεωργίας Παππούτα

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι πέντε πρόσωπα. Τρεις Κύπριοι, ένας Σύρος και μία γυναίκα από την Ολλανδία οι οποίοι αντιμετωπίζουν πέντε συνολικά κατηγορίες.

Τα αδικήματα αφορούν τη συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, την αρπαγή προσώπου από τη νόμιμη κηδεμονία, την συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, την απαγωγή νεαρής γυναίκας κάτω των 16 ετών και την επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι την 27η Απριλίου του 2017 στη Λευκωσία, έξω από ιδιωτικό νηπιαγωγείο, μαζί με άλλο πρόσωπο, απήγαγαν την τετράχρονη από τη μητέρα της, η οποία ήταν η νόμιμη κηδεμόνας της προκαλώντας στην ίδια πραγματική σωματική βλάβη.

Η Κατηγορούσα Αρχή θα απαγγείλει κατηγορίες στους πέντε υπόπτους, στις 30/5 και θα τους καλέσει να απαντήσουν κατά πόσο παραδέχονται ή όχι τη διάπραξη των αδικημάτων.

Ο πατέρας της ανήλικης δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους αφού θα δικαστεί από Νορβηγικό δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (6/5) τα πέντε πρόσωπα, υπέγραψαν προσωπική εγγύηση ύψους 50 χιλιαδων ευρώ και κλήθηκαν να παραδόσουν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. 

Να αναφέρουμε ότι δύο από τους υπόπτους, έκαναν αίτημα για νομική αρωγή. 

Θυμίζουμε ότι η απαγωγή της ανήλικης διαπράχθηκε στις 27/4/2017 έξω από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούσε, στη Λευκωσία, από τον Νορβηγό πατέρα της Τόρκελ Γκρίμσρουντ και μπροστά στα έντρομα μάτια της Ελληνοκύπριας μητέρας της.

Η ανήλικη, η οποία ήταν άφαντη για έξι περίπου μήνες παρά τις τότε εντατικές έρευνες της Αστυνομίας, είχε μεταφερθεί από τον πατέρα της στη Νορβηγία όπου τελικώς εντοπίστηκε και παραδόθηκε στη μητέρα της. Επίσης, οι πέντε ύποπτοι, πρέπει να παρουσιάζονται σε Αστυνομικό Σταθμό, δύο φορές την εβδομάδα. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top