ΑΘΛΗΤΙΚΑ

LIVE: Οι δηλώσεις Πρόδρομου Πετρίδη

LIVE: Οι δηλώσεις Πρόδρομου Πετρίδη

Καλεσμένος στην τηλεοπτική αθλητική εκπομπή «Ώρα για μπάλα» είναι ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης.

Οι τοποθετήσεις του:

-Τα συγχαρητήρια αξίζουν στους κύριους συντελεστές. Εμείς απλά διοικούμε. Εκείνοι που αγωνίζονται αξίζουν τα συγχαρητήρια. Περίεργη χρονιά με το οικονομικό πρόβλημα μετά και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.  Ευτυχως σταθήκαμε όλοι ως εταιρεία και καταφέραμε να εκπληρώσουμε τον στόχο.

-Επειδή ζω καθημερινά τη δουλειά που γίνεται στο προπονητικό κέντρο, το ρόστερ, κάποιοι προέτρεξαν να ειρωνευτούν, υπάρχει το ρόστερ, υπάρχει ποιότητα στον ΑΠΟΕΛ.

-Κατηγορήθηκε και ο προπονητής μας, γιατί επέμενε σε κάποιους νεαρούς παίκτες που φέραμε και δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά το αποτέλεσμα μίλησε.  Χρησιμοποιά και τον Μοράις και τον Βιντιγκάλ.  Στηρίχθηκε στον Τάμαρι και σε έναν Νατέλ, που βιαστήκαμε να τον διαγράψουμε νωρίς.  Είναι ένα επίτευγμα αυτό που πετύχαμε.  Μειώσαμε όρο ηλικίας και επενδύσαμε σε παίκτες που φέραμε.  ΑΠΟΕΛ είναι σε άλλο σκαλοπάτι, που μπορεί να εμπορεύεται και παίκτες. Κάναμε πωλήσεις, θα κάνουμε πωλήσεις, όπως θα κάνουμε και αγορές.

-Φοβόμουν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα παρόλο που είχα πίστη στην ομάδα μου. Από την άλλη έβλεπα ότι ο Απόλλωνας είχε μια κούραση, δεν άντεξε στην χρονιά.

-Δώσαμε εντολή σε ανθρώπους μας στο εξωτερικό ότι μας ενδιαφέρει η ηλικία κάτω των 22 για να μην παίρνει θέση στον κατάλογο Α. Μέχρι τώρα πάει αρκετά καλά αυτό το πρότζεκτ. Έγινε με Σάλαι, τώρα με Τάμαρι που είναι διαφορετική συμφωνία. Έχει η πρώην ομάδα του ένα ποσοστό μεταπώλησης πολύ λογικό. Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε τον Ταμάρι. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μείνει μέχρι τους προκριματικούς της Ευρώπης.

-Ο Ποτέ έφυγε για οικογενειακούς λόγους. Σεβαστήκαμε το πρόβλημα.

-Ο Νσούε έκανε ένα παράπτωμα το οποίο ήταν απαράδεκτο. Είχε επεισόδιο μετά από παιχνίδι με τον προπονητή. Αδικαιολόγητη η ενέργεια του. Αν αφήναμε ατιμώρητο τότε δεν ξέρω τι θα ακολουθούσε στον Αρχάγγελο. Είμαι φίλος, είμαι αδερφός, είμαι πατέρας, αλλά εκεί που θα κτυπήσω το χέρι μου, τελειώνει.

-Ασχολούμαι. Είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα. Ο καθένας μπορεί να με κρίνει. Έχω πολύ καλούς συνεργάτες. Έχουμε τρομερό προπονητικό κέντρο. Είναι ακόμη ένα συν στο να φέρεις έναν παίκτη εκεί με όλες τις ανέσεις, να έχει τα πάντα.

-Υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ εκείνο που μεταδίδεται στον παίκτη…

-ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλωνας έκαναν πολύ καλή πορεία.  ΑΕΛ ήταν και στην πρώτη θέση. ΑΕΚ έκανε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. ΑΠΟΕΛ είναι σε άλλο επίπεδο.

-Ο Πάολο Τραμετσάνι όταν ήρθε είδε πως το ΑΠΟΕΛ είχε πρόβλημα αμυντικά. Αμέσως βελτιώθηκε αμυντικά και ακολούθησε η καλή πορεία των δυο μηνών. Βρήκε ο προπονητής το σύστημα και διορθωθήκαμε και επιθετικά. Τον Ιανουάριο προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο και η ομάδα βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο. Έστω και με κάποιες επικρίσεις που είχε ο προπονητής μας, υπάρχουν τα δικαιολογητικά για κάθε προπονητή στον τρόπο που λειτουργεί.

-Έχουμε 1-2 Κύπριους νεαρής ηλικίας που μας ενδιαφέρουν

-Ο Κωστή της Νέας Σαλαμίνας είναι ένας από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.  Είμασε σε συζητήσεις με τη Νέα Σαλαμίνα.  Εμείς θέλουμε να τελειώσει βαθμολογικά το πρωτάθλημα και μετά θα προσπαθήσουμε να μπούμε σε πιο βαθιές συζητήσεις.

-Μίλησα με τον ίδιον τον μάνατζερ του Χάνι και την ομάδα του, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, αλλά θέλουμε να τα δούμε όλα, ισορροπίες, ξένοι.

-Το έλλειμα το είχα αναφέρει από πέρσι στη Γ.Σ ότι θα ήταν από 5 μέχρι 7 εκατομμύρια στο τέλος της σεζόν. Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε. Το γνωρίζαμε και έπρεπε να βρούμε τις λύσεις, όπως τις βρήκαμε. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη θα έφερνε αυτό το έλλειμμα. Το 2013 όταν ανέλαβα τη διοίκηση, για να βγει η χρονιά τότε, το έλλειμα ήταν 2,5 εκατομμύρια συν οι φόροι που χρωστούσαμε. Ήταν 2,5 εκατομμύρια σε μια χρονιά που μπήκαμε στους ομίλους. Και τότε το μπάτζετ του ΑΠΟΕΛ ήταν στα ίδια δεδομένα με φέτος.

-Η ετήσια ΓΣ θα γίνει στις 30 Μαΐου.

-Προσπαθήσαμε να φέρουμε επενδυτές αλλά πάντα κολλάμε στο ίδιο θέμα. Θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Εγώ σαν πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ δεν πρόκειται να δώσω το 51%. Υπάρχει ενδιαφέρον όχι από Κύπριους για να πάρουν το 51%. Υπήρξαν και Γερμανοί με τους οποίους συζητούμε ακόμα.

-Ούτε η επένδυση για γήπεδο έχει παγοποιηθεί. Το ψάχνουμε. Είναι πράγματα που πρώτα πρέπει να αναλύσουμε στους μετόχους.

-Το ΑΠΟΕΛ αν δεν μπει φέτος ομίλους θα κάνει τομές ώστε το έλλειμμα να μην είναι τόσο μεγάλο όσο φέτος. Θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες σε κάποια συμβόλαια που θα ανανεωθούν, να υπάρξει μείωση μισθού αν δεν μπούμε στην Ευρώπη. Όποιος δεν συμφωνήσει, δεν θα μπορεί να είναι στο ΑΠΟΕΛ.

-Δεν μπορώ να πω αν θα μείνει ο Νούνο. Θα τον καλέσουμε εντός των επόμενων 5-10 ημερών να ακούσουμε και ο ίδιος πως βλέπει την πορεία του και αν θέλει να μείνει. Βλέπουμε ότι και τώρα παίζει 90 λεπτά και αν τον κάνεις αλλαγή του κακοφαίνεται. Πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος ότι πρέπει να κάνει αυτοσυντήρηση.

-Θα γίνει πρόταση σε Αλωνεύτη και Μερκή για ανανέωση συνεργασίας για ακόμη ένα χρόνο.  Πρώτες κουβέντες, συζητήσεις που κάναμε μαζί τους, δεν έχει θέμα, θα συμφωνήσουμε και θα συνεχίσουμε μαζί.

-Είναι ο Βάτερμαν, ο Ρουέδα και κάποιοι δανεικοί. Για το Βιντιγκάλ είναι για ακόμα ένα χρόνο δανεικός. Με τον Καζού θα έχουμε συνάντηση αύριο. Τελείωνει το συμβόλαιό του και μπορεί να υπογράψει όπου θέλει. Μιλήσαμε με την ομάδα να μας τον αφήσει από τώρα με ένα πολύ μικρό ποσοστό. Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με τον παίκτη, θα τον δούμε αύριο. Για τον Νατέλ έχουμε κάνει μια πρόταση για συνιδιοκτησία. Είναι μεγάλο το ποσό. Θα δούμε…

-Όχι δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόταση για τον Τάμαρι από κανένα. Είχε και χθες δυο ομάδες από την Ευρώπη που τον παρακολουθούσαν. Θα έχει και το Σάββατο με την Ομόνοια αν παίξει. Είμαστε στην Κύπρο. Ας μην… Εσείς πως κοστολογείτε τον Τάμαρι;. Η Ρόμα έκανε βολιδοσκόπηση ναι αλλά χωρίς να πόυμε ποσά ή οτιδήποτε. Μακάρι να έρθει πρόταση για 10 εκατομμύρια και θα είναι εύκολη η απόφαση.

-Πριν πάει ο Τρισκόφσκι στην ΑΕΚ είχε προταθεί στο ΑΠΟΕΛ. Τότε ο κ. Φινκ προτίμησε τον Νάφιου αντί του Τρισκόφσκι και ειδού τώρα ο Τρισκόφσκι.

-Δεν με απασχολούν εκείνοι που έχουν εμμονές. Η κριτική που ότι κάνεις είναι λάθος είναι απωθημένα και αυτά τα έχω αποβάλει.

-Σκέφτηκα πολλές φορές να φύγω αλλά όχι λόγω κριτικής. Θα φύγω όταν κρίνω ότι έφτασα σε κορεσμό ή ότι τα έκανα θάλασσα. Που δεν θα τα κάνω ποτέ θάλασσα.

Το κείμενο ανανεώνεται…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top