ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΗΔΗΚΕΚ: Πολιτική αποδυνάμωσης της ΑΗΚ ακολουθεί η Κυβέρνηση

ΣΗΔΗΚΕΚ: Πολιτική αποδυνάμωσης της ΑΗΚ ακολουθεί η Κυβέρνηση

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ επικρίνει την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει «πολιτική αποδυνάμωσης και αποξήλωσης της ΑΗΚ», προειδοποιώντας ότι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν.

Σε σημερινή (8/5) της ανακοίνωση, με αφορμή το νομοσχέδιο που να επιτρέπει στην κυβέρνηση να αντλεί μέρισμα από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η συντεχνία σημειώνει πως η Κυβέρνηση παραπλανεί τους πολίτες όταν μιλά για 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ αποθεματικά, διότι, όπως αναφέρει, σε αυτό περιλαμβάνονται οι επενδύσεις που έκανε από το 1952 μέχρι 31/12/2017 σε έργα ανάπτυξης.

Τα ταμειακά διαθέσιμα κονδύλια σε τράπεζες, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ, δεν ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια και εκ των πραγμάτων αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ΣΗΔΗΚΕΚ, η ΑΗΚ πρέπει να αφεθεί να επενδύσει σε νέες, υψηλών προδιαγραφών και τεχνολογίας, ενεργειακές υποδομές (όπως έξυπνα δίκτυα, έξυπνους μετρητές, σε ΑΠΕ, Αντιρρυπαντικές Τεχνολογίες για μείωση των ρύπων κλπ), πέραν των έργων εκσυγχρονισμού και της επέκτασης του Δικτύου Μεταφοράς και Διανομής να καλύψει τις προβλεπόμενες ανάγκες σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τις άλλες υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την Ρ.Α.Ε.Κ.

Κατά την ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, η Κυβέρνηση με την ενέργεια αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ και την καλεί άμεσα να τερματίσει τέτοιου είδους ενέργειες.

Καλεί επίσης τα πολιτικά κόμματα να μην εγκρίνουν το σχετικό Νομοσχέδιο προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον.

«Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα επαγρυπνούν και θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα, έτοιμοι να αντιδράσουν αν χρειαστεί για να προστατέψουν το ρόλο και την αποστολή της ΑΗΚ ως δημόσιου οργανισμού κοινής ωφελείας», καταλήγει η συντεχνία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top