ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ η… μετενσάρκωση Ανρί και Μπέργκαμπ!

Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ η… μετενσάρκωση Ανρί και Μπέργκαμπ!

Η Άρσεναλ βρίσκεται στον μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊζάν με αντίπαλο την Τσέλσι στις 29 Μαΐου, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ, αφού σε ακόμα ένα παιχνίδι έκαναν τα δικά τους!

Γράφει ο Θράσος Δημητρίου

Να’ μαστε λοιπόν! Δύο τελικοί Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, τέσσερεις αγγλικές ομάδες φιναλίστ. Αυτό όμως δεν είναι της παρούσης, καθώς για άλλο ένα ματς Λακαζέτ και Ομπαμεγιανγκ έκαναν την κοινή γνώμη να πίνει νερό στο όνομα τους. Πόσο μάλλον ο Έμερι.

Ο Γάλλος επιθετικός με το πάθος του, το εκτόπισμα που διαθέτει δίνει «μάχες» κάθε παιχνίδι με τις αντίπαλες άμυνες, έχοντας άξιο συμπαραστάτη του, τον Γκαμπονέζο που με την τεχνική του κατάρτιση και την φοβερή ταχύτητα του έρχεται να δέσει αρμονικά και να… ταλαιπωρούν τις αντίπαλες άμυνες!

Τέτοιο φοβερό δίδυμο, είχαμε να δούμε στους «Κανονιέρηδες» από την εποχή Ανρί και Μπέργκαμπ. Μην με παρεξηγείτε. Δεν τους συγκρίνω. Απλώς, το φέρνω ως παράδειγμα γιατί μπορεί η ομάδα του Λονδίνου να έχει βρει τους αντικαταστάτες τους, που παρεμπιπτόντως, τόσο καιρό έψαχναν, στα μάτια τους. Και φυσικά οι δύο τους, με τον τρόπο που αγωνίζονται, με τη χημεία τους, φέρνουν στο νου ένδοξες εποχές σου ξυπνούν μνήμες!

Αν κάποιος, ακολουθεί τους δύο παίκτες, είτε τον επίσημο λογαριασμό της Άρσεναλ στα σόσιαλ μίντια, θα δει πως αυτό έχει να κάνει με το πόσο αγαπημένοι είναι οι δύο παίκτες. Είναι θέμα αδερφοσύνης πλέον! Το καταλαβαίνει εύκολα κάποιος από τον τρόπο που πανηγυρίζουν, από το… κουλ αγωνιστικό τους στιλ! Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η Αγγλική ομάδα στο χώρο του κέντρου είναι μία ζέστη – μία κρύο, ενώ αμυντικά είναι πάντα κρύο, και μπροστά… αλωνίζουν οι δυο τους;

Πολλοί μιλάνε – και όχι άδικα βέβαια- για τον Στέρλινγκ και τον Αγουέρο, για τον Μανέ και τον Σαλάχ, και αυτό οφείλεται στο ότι, για ακόμα μια χρονιά η Άρσεναλ, μπορεί να μην εντυπωσίασε με την παρουσία της, να μην κατέκτησε μια θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν μια πάνω, μια κάτω και τα σχετικά.

Πλέον, όμως, είναι αναγκασμένοι να μιλάνε και για αυτό το δίδυμο. Για το δίδυμο που πάει να σώσει τη χρονιά της ομάδας του Λονδίνου. Για το δίδυμο που κάνει πράγματα και θαύματα. Για ένα δίδυμο που μοιάζει με ένα… παλιότερο! Λακαζέτ, 19 γκολ, 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, Ομπαμεγιάνγκ 29 γκολ, 7 ασίστ. Έχουν… φορτώσει την ομάδα στους ώμους τους και προχωράνε!

Ένα δίδυμο που αν το αφήσουν στην Άρσεναλ και δεν βρεθεί κάποια ομάδα να τους αγοράσει, τότε οι Κανονιέριδες θα έχουν βρει τα… κανόνια τους που θα θυμίσουν εποχές της μεγάλης τότε ομάδας των Ανρί, Βιεϊρά, Πιρές, Μπέργκαμπ και των άλλων παικταράδων.

Υ. Γ Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Αγγλική ομάδα. Θα επανέλθω με νέο άρθρο επί του θέματος.

Υ.Γ 2 Ξέρω πολύ καλά, πως η Άρσεναλ με την ιστορία της, δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένη με ένα Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ας το δούμε σαν μια καλή για την μεγάλη αντεπίθεση της!

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top