ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: «Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται με στόχο την ενίσχυση διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας»

Λαβρόφ: «Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται με στόχο την ενίσχυση διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας»

Η Μόσχα και το Πεκίνο συνεργάζονται ενεργά με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας και της σταθερότητας, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πριν τις συνομιλίες του με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι.

"Γενικά, η συνεργασία Ρωσίας και Κίνας είναι ένας καίριας σημασίας παράγοντας για τη διατήρηση της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας, που δημιουργεί μια πολυπολική παγκόσμια τάξη", είπε ο κ. Λαβρόφ, σημειώνοντας πως η Κίνα αποτελεί ένα σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην παγκόσμια σκηνή.

"Τα κράτη μας συνεργάζονται στενά σε διάφορους πολυμερείς οργανισμούς, περιλαμβανομένων των ΗΕ, των G20, του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, του BRICS (ομάδα Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας, Νότιας Αφρικής) και του RIC (τριμερές φόρουμ Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας), εργαζόμαστε για τη ευθυγράμμισης της δυναμικής της Ευρωασιατικής Οικονομικής `Ενωσης και της Πρωτοβουλίας για το Δρόμο του Μεταξιού, με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός μεγαλύτερου Ευρωασιατικού συνεταιρισμού", σημείωσε.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας και Κίνας, ο κ. Λαβρόφ σημείωσε την αύξηση στη συνεργασία σε θέματα εμπορίου και οικονομίας καθώς και στη συνεργασία στις επενδύσεις και σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Για εμάς έχει επίσης αξία η στρατιωτική μας συνεργασία, η αλληλεπίδραση μεταξύ των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την επιβολή του νόμου, περιλαμβανομένων των θεμάτων της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της διακίνησης ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος", ανέφερε.

Εξέφρασε την ελπίδα για παραγωγικές συνομιλίες επί των προοπτικών της διμερούς συνεργασίας Μόσχας και Πεκίνου σε διάφορους τομείς, και για τη διεθνή ατζέντα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top