ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άστραψε και βρόντηξε για το 2-1

Άστραψε και βρόντηξε για το 2-1

Μία ΑΕΚ φοβερή και τρομερή! Με απίστευτη συνέπεια. Απίστευτη εκτέλεση. Μία ΑΕΚ που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Προμηθέα. Τον διέλυσε με 88-60 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς της Basket League.

Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, η ΑΕΚ βρήκε και έκανε. Κάποιες καταστάσεις τις δημιούργησε μόνη της. Αλλά το φύλλο αγώνα αναφέρει πως ο Προμηθέας έκανε 22 λάθη! Και η ομάδα του Λούκα Μπάνκι πήρε 37 πόντους απ’ αυτά!

Λάθος εσείς, καλάθι εμείς. Εκεί ήταν που κρίθηκε το ματς. Γιατί στον Προμηθέα δεν έφτανε η αστοχία του. Είχε και τα σφάλματα που έκαναν τον Μάκη Γιατρά έξαλλο.

Όχι πως ο Μπάνκι δεν βρήκε αφορμές για να βγει από τα ρούχα του. Ήθελε τους παίκτες του στην… τσίτα. Να μην χαλαρώσουν.

Και σε ορισμένα τάιμ άουτ τους τα είπε στα… γαλλικά. Έχοντας φυσικά στο μυαλό του τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Αν πρέπει να δώσουμε έναν τίτλο στο ματς, αυτό θα είναι «Το παιχνίδι του Γιορκ». Ο νεοφερμένος γκαρντ της ΑΕΚ απέδειξε πως αν βρει ρυθμό, μπορεί να… σκοτώσει. Πέτυχε 23 πόντους με 5/8 τρίποντα.

Ένα προτέρημα της «Βασίλισσας» στην αναμέτρηση, με 9/25. Ωστόσο, τα περισσότερα εύστοχα σουτ ήρθαν σε κρίσιμο σημείο.

Μαζί με ένα απίστευτο, πίσω από το κέντρο, δια χειρός του Βασίλη Ξανθόπουλου.

ΑΕΚ - Προμηθέας 88-60: Άστραψε και βρόντηξε για το 2-1 (vids)

Η ΑΕΚ δεν πήγε πίσω στον τομέα των λαθών (17), ωστόσο κατάφερε χάρη στη διαφορά των ριμπάουντ ((36 έναντι 27) και στα 11 κλεψίματά της, να πάρει παραπάνω κατοχές.

Ο Προμηθέας επιχείρησε 49 σουτ, ενώ η ΑΕΚ 67! Και με καλύτερα ποσοστά από την ομάδα της Πάτρας.

Η τέταρτη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει την Τετάρτη (5/6) στην Πάτρα. Αν η ΑΕΚ επικρατήσει πάει στους τελικούς. Αν πάρει τη νίκη ο Προμηθέας, θα έχουμε πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ, πιθανότατα δίχως φίλους των «κιτρινόμαυρων».

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 36-27, 74-42, 88-60

ΑΕΚ (Λ.Μπάνκι): Χάντερ 16 (7/11 δίπ. 2/2 βολές), Τζέιμς 10, Σαντ-Ρους 6, Θίοντορ 6 (2/5 τρίπ.), Γιορκ 23 (4/5 δίπ., 5/8 τρίπ.), Μωραΐτης, Ξανθόπουλος 5 (1), Σάκοτα 11 (1), Λαρεντζάκης 9, Γιαννόπουλος, Ρογκαβόπουλος, Εμπάκουε 2.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Μ.Γιατράς): Κασελάκης (0/6 σουτ), Κατσίβελης 6 (1), Τσαϊρέλης 13, Λίποβι 6 (1), Έλις 5, Σαλούστρος 11 (1), Γκίκας, Μέγιερ, Γερομιχαλός 5 (1), Χολ 11 (3), Παρκς, Μπράουν 3 (1).

Πηγή: www.sportime.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top