ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το προφίλ του εκλεκτού για Ομόνοια – Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ με Γιουνάιτεντ, η πορεία και οι… «Κύπριοι»

Το προφίλ του εκλεκτού για Ομόνοια – Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ με Γιουνάιτεντ, η πορεία και οι… «Κύπριοι»

Ο Νορβηγός προπονητής, Χένινγκ Μπεργκ (Henning Berg), είναι – όπως όλα δείχνουν – ο εκλεκτός του Νεόφυτου Λάρκου για τον πάγκο της Ομόνοιας.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην KFUM-Kameratene Oslo.  Ακολούθως, πέρασε από τις ομάδες Βαλερένγκα, Λίλεστρομ, Μπλάκμπερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρέιντζερς.

Μεγαλύτερη του επιτυχία, διάκριση, ως ποδοσφαιριστής (αγωνιζόταν στην άμυνα), ήταν η κατάκτηση του θρυλικού τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  Βέβαια, το όνομα του είναι γραμμένο στην ιστορία του Αγγλικού συλλόγου μιας και ήταν παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999.

Ο Μπεργκ υπήρξε διεθνής με την Εθνική Νορβηγίας από το 1992 μέχρι το 2004.

Ως προπονητής ξεκίνησε αυτή την καριέρα από το 2005 στον πάγκο της Λιν για μία τριετία.  Μία τριετία ακολούθησε και η παρουσία του στον πάγκο της Λίλεστρομ.  Η επόμενη σεζόν, 2011-2012, τον βρήκε στην Μπλάκμπερν, ενώ ακολούθως, από 2013-2015, ήταν στη Λέγκια Βαρσοβίας.

Στην Πολωνική ομάδα είχε ως ποδοσφαιριστές τους γνώριμους μας από το πέρασμα τους από τις Κυπριακές ομάδες, Έλιο Πίντο (Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ), Αστίθ (ΑΠΟΕΛ), Μάλαρτζ (Εθνικό και ΑΕΛ), Πίεχ (ΑΕΛ και Απόλλωνα), Ορλάντο Σα (ΑΕΛ) και Ντόσα Τζούνιορ (Διγενή Μόρφου, ΑΕΠ και εδώ και χρόνια είναι στην ΑΕΛ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο της Λέγκια Βαρσοβίας ο Μπεργκ πανηγύρισε πρωτάθλημα τη μία χρονιά, κύπελλο την επόμενη, ενώ στην τρίτη του σεζόν, λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ ήταν η ομάδα στη 2η θέση, απολύθηκε μετά από ισόπαλο αποτέλεσμα.

Μετέπειτα, ο 50χρονος (01-09-1969) προπονητής πέρασε από τις ομάδες, Βιντεότον (2016-17) και Στάμπαεκ (2018-19).

Διαβάστε: 

Δυνατή ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ο Μπεργκ!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top