ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όλοι αυτοί οι παίκτες που απασχολούν από την Κύπρο, οι σαφείς λόγοι και τα παρεμφερή δεδομένα

Όλοι αυτοί οι παίκτες που απασχολούν από την Κύπρο, οι σαφείς λόγοι και τα παρεμφερή δεδομένα

Ο Νταμπίζας επιστρέφει τη Δευτέρα από το εξωτερικό και περιμένει τις εξελίξεις για τους μεταγραφικούς στόχους από την κυπριακή (και όχι μόνο) αγορά, πριν την καθοριστική συνάντησή του με τον Δώνη προς το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένες απαντήσεις από τους μεταγραφικούς στόχους που έχει «κυκλώσει» από την κυπριακή αγορά (και όχι μόνο) περιμένει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο Νίκος Νταμπίζας προκειμένου να υπάρχουν χειροπιαστά δεδομένα στην επικείμενη συνάντησή του με τον Γιώργο Δώνη προς το τέλος του μήνα, που θα βάλει σε τελική ευθεία τις πρώτες κινήσεις ενίσχυσης του Παναθηναϊκού για την παρούσα μεταγραφική περίοδο.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, που επιστρέφει αργά το απόγευμα της Δευτέρας από το εξωτερικό όπου βρισκόταν αυτήν την εβδομάδα (Αγγλία, Ολλανδία), βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των διερευνητικών του επαφών με αρκετές περιπτώσεις παικτών που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να απασχολήσουν το «τριφύλλι».

Ο Γιώργος Δώνης, που βρίσκεται εκτός Αθήνας και πραγματοποιεί οικογενειακώς ολιγοήμερες διακοπές, θα αξιολογήσει με τη σειρά τους τις περιπτώσεις που θα του παρουσιαστούν, και από κοινού με τον Νταμπίζα θα «σορτάρουν» τη μεταγραφική λίστα και θα ιεραρχήσουν τους στόχους  (πρώτη επιλογή, δεύτερη κλπ) ανά θέση.

Το δεδομένο που υπάρχει στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ότι η κυπριακή αγορά κατέχει περίοπτη θέση στις αναζητήσεις του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Διότι μπορεί η θητεία του Νίκου Νταμπίζα στην Ομόνοια να κράτησε για ένα χρόνο (ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάρτιο του 2016 και έλυσε τη συνεργασία του μαζί της τον Μάρτιο του 2017), πλην όμως απέκτησε επαρκή γνώση της κυπριακής αγοράς και θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί δεόντως.

Οι λόγοι είναι σαφείς.
1ον: Η προσωπική εικόνα που έχει για συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών που θεωρητικά του εξασφαλίζει μικρότερο ρίσκο σε σχέση με λιγότερο γνωστές προς τον ίδιο επιλογές.

2ον: Οι παρεμφερείς οικονομικές συνθήκες (μπάτζετ) στην συντριπτική πλειοψηφία των κυπριακών συλλόγων, μια και συμβόλαια ύψους 200-250.000 ευρώ αποτελούν «ταβάνι», όπως συμβαίνει δηλαδή και με τον «μνημονιακό» Παναθηναϊκού του Αλαφούζου.

3ον: Η προοπτική των «πράσινων» αποτελεί σαφώς δέλεαρ για οποιονδήποτε παίκτη αγωνίζεται στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Ηδη για τον άξονα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, παρότι ο Νταμπίζας κρατάει όπως πάντα κλειστά τα χαρτιά του για τις επαφές που πραγματοποιεί, έχουν επιβεβαιωθεί δύο περιπτώσεις που συνδέονται με το κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο 23χρονος Κύπριος Φάνος Κατελάρης (6άρι) της Ομόνοιας και ο 25χρονος από την Μπουρκίνα Φάσο Μπλατί Τουρέ (8άρι) της Κόρδοβα που αγωνίστηκε στην Ομόνοια στο ίδιο ακριβώς διάστημα που έμεινε στους «πράσινους» της Κύπρου ο Νταμπίζας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι δύο περιπτώσεις που εξετάζει ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» από την κυπριακή αγορά.

Σε περίοπτη θέση στα υπόψιν του Νταμπίζα βρίσκεται επίσης ο 32χρονος Γάλλος στόπερ Βαλεντίν Ρομπέρζ του Απόλλωνα Λεμεσού, που αναδείχθηκε ως κορυφαίος κεντρικός αμυντικός την περασμένη σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2022.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται απίθανο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός για παίκτη που έχει συμβόλαιο σε ισχύ, ωστόσο τα ρεπορτάζ στην Κύπρο αναφέρουν ότι η παραμονή του Ρομπέρζ μόνο δεδομένη δεν θεωρείται.

Ο Γάλλος δεν επιθυμεί να παραμείνει στον Απόλλωνα με την παρούσα τεχνική ηγεσία, θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση αυτήν την εβδομάδα κι εάν καταφέρει να μείνει ελεύθερος, τότε θα μπει για τα καλά στο πράσινο κάδρο. Εάν όχι, δεν θα προχωρήσει το ενδιαφέρον.

Παρεμφερή είναι τα δεδομένα και με τον Φάνο Κατελάρη, με την ειδοποιό διαφορά ότι το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 2020 και από τον Γενάρη μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί ως ελεύθερος. Ο Κύπριος διεθνής αμυντικός μέσος πιέζει την Ομόνοια να τον παραχωρήσει στον Παναθηναϊκό, η κυπριακή ομάδα προσπαθεί να του επεκτείνει το συμβόλαιο καταθέτοντας νέα πρόταση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με την πιθανότητα να «τραβήξει» χρονικά  το θέμα του να είναι η πιθανότερη.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top