ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χριστίνα Γιαννάκη: «Πολύ σημαντική η συμφωνία EDEN – ICMR – Ετοιμάζουμε νομοσχέδιο για υπηρεσίες αποκατάστασης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Χριστίνα Γιαννάκη: «Πολύ σημαντική η συμφωνία EDEN – ICMR – Ετοιμάζουμε νομοσχέδιο για υπηρεσίες αποκατάστασης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ήταν παρούσα κατά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Eden και ICMR που αφορά την πρωτοποριακή και καινοτόμο φροντίδα ασθενών σε θέρετρο της Κύπρου.

Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο κ. Borys Humeniuk, Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μουσκάλλης ο επίτιμος Πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κίκης Κωνσταντίνου, ο Χρίστος Κασσιανός, εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Τουρισμού, αλλά και ο Ουκρανός επιστήμονας, Volodymyr Kozyavkin.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ Εden Resort και ICMR που προνοεί ότι το Eden Resort Rehabilitation Wellness Assisted Living, το πολυτελές θέρετρο αποκατάστασης και θεραπείας που βρίσκεται στην Τερσεφάνου, θα προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας, σίτισης, ιατρικής υποστήριξης, νοσηλευτικής φροντίδας, εξειδικευμένες υπηρεσίες αποθεραπείας, φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης αλλά και προγράμματα δραστηριότητας και αναψυχής στους πελάτες ασθενείς της ICMR.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιας εμβέλειας συμφωνία μεταξύ EDEN και ICMR – Νέα ελπίδα για παιδάκια με INRS

Ακολούθως η κα. Γιαννάκη πήρε τον λόγο αναφέροντας αρχικά πως «σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο τομέας της Υγείας καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Οι δημογραφικές τάσεις, για παράδειγμα, δεικνύουν πως ο πληθυσμός της γης γηράσκει και επομένως όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν με μη μεταδοτικές χρόνιες ασθένειες. Επιπλέον αυξάνονται τα ατυχήματα και οι συνέπειες αυτών των τραυματισμών έχουν επιπτώσεις στην Υγεία, αλλά και στις κοινωνικές και οικονομικές δομές ενός κράτους», συμπληρώνοντας παράλληλα πως «όλα αυτά λοιπόν τα νέα δεδομένα αποτελούν ένα έναυσμα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να επενδύσουν όχι μόνο σε αυτές τις σημαντικές πολιτικές υγείας που μειώνουν τη θνησιμότητα αλλά και την νοσηρότητα, αλλά και σε εκείνες βελτιώνουν την λειτουργία και την ευημερία των λαών».

Η κα. Γιαννάκη τόνισε πως «σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο τομέας της Υγείας καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Οι δημογραφικές τάσεις, για παράδειγμα, δεικνύουν πως ο πληθυσμός της γης γηράσκει και επομένως όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν με μη μεταδοτικές χρόνιες ασθένειες. Επιπλέον αυξάνονται τα ατυχήματα και οι συνέπειες αυτών των τραυματισμών έχουν επιπτώσεις στην Υγεία, αλλά και στις κοινωνικές και οικονομικές δομές ενός κράτους.  Όλα αυτά λοιπόν τα νέα δεδομένα αποτελούν ένα έναυσμα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να επενδύσουν όχι μόνο σε αυτές τις σημαντικές πολιτικές υγείας που μειώνουν τη θνησιμότητα αλλά και την νοσηρότητα, αλλά και σε εκείνες βελτιώνουν την λειτουργία και την ευημερία των λαών».

Όσον αφορά τα σχέδια του Υπουργείου η κα. Γιαννάκη δήλωσε πως «η λειτουργία και η ευημερία των ασθενών είναι οι δύο κύριοι στόχοι της αποκατάστασης. Το Υπουργείο Υγείας λοιπόν, έχει αποφασίσει να προωθήσει τις υπηρεσίες αποκατάστασης, ετοιμάζοντας έτσι ένα νομοσχέδιο ώστε να ρυθμιστεί ένα τόσο σημαντικό θέμα. Στην Κύπρο οι υπηρεσίες δεν έχουν μέχρι τώρα αναπτυχθεί στον δέοντα βαθμό, πρωτοβουλίες λοιπόν κ. Δημητρίου, όπως αυτές σήμερα, είναι πάρα πολύ σημαντικές, πολύ αξιέπαινες αλλά και καλοδεχούμενες από το κράτος. Οι επανορθωτικές μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν. Οι επενδύσεις σε υποδομές, και τεχνολογίες αιχμής θα συμβάλλουν στην ποιότητα των συγκεκριμένων υπηρεσιών».

Παράλληλα σημείωσε πως το κέντρο είναι στελεχωμένο με καλούς επαγγελματίες Υγείας, ενώ προσεγγίζει πολύτροπα τον ασθενή, «ούτως ώστε να μπορεί να προσθέσει ζωή στα χρόνια του και όχι απλώς χρόνια στη ζωή του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον η συνεργασία του Eden Resort με το ICMR, την γνωστή κλινική αποκατάστασης, που εδράζεται στα Καρπάθια, θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση όχι μόνο των Κυπρίων ασθενών, αλλά και στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας, σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, ενώ όπως συμπλήρωσε «η μεταφορά αυτής της εμπειρογνωμοσύνης, των καινοτόμων μεθόδων από το ICMR στο υπέροχο αυτό περιβάλλον του Eden Resort, θα αποτελέσουν μία πολλή ζηλευτή μονάδα αποκατάστασης».

Κλείνοντας την ομιλία της η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον μέτοχο του Eden Resort, Αντώνη Δημητρίου, εξαίροντας παράλληλα το ανθρωπιστικό του πρόσωπο, τονίζοντας πως «οι επενδύσεις στον τομέα της Υγείας, συμβάλλουν στο όραμα που έχουμε ως κράτος στα πλαίσια του ΓεΣΥ που διασφαλίζει τις βασικές Αρχές της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού, της ισότιμης μεταχείρισης της ελεύθερης επιλογής παροχές αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές αυτής της σημαντικής συμφωνίας. Κ. Δημητρίου θα ευχηθώ σε εσάς τα καλά καλύτερα. Στην οικογένεια σας. Σε αυτό το υπέροχο ίδρυμα και πάνω απ’ όλα κ. Δημητρίου στην σημαντική ανθρωπιά σας».

Και νέα συμφωνία με άλλη εταιρεία

Από πλευράς του ο μεγαλομέτοχος του Eden Resort, Αντώνης Δημητρίου, αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον συνέταιρο του στο κέντρο αποκατάστασης, Samir Hijazi, αναφέροντας πως όταν ξεκινούσαν την συνεργασία τους επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ για το Eden Resort, έκαναν την σκέψη πως ίσως ήταν πολλά μπροστά από την εποχή του και ειδικά για την Κύπρο, αφού στο είδος του δεν υπάρχει άλλο στο νησί. Ωστόσο, όπως τόνισε, δύο χρόνια μετά την αρχική συνεργασία το κέντρο αποκατάστασης αναγνωρίζεται πλέον από μεγάλους οργανισμούς, κάτι που φάνηκε και από την υπογραφή της συμφωνίας με την ICMR.

«Εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί μεθόδους αποκατάστασης για μικρά παιδιά. Που τόσο το έχουμε ανάγκη στην Κύπρο. Μεθόδους, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να κάνουν τον Καθηγητή Kozyavkin να προταθεί για Νόμπελ Ιατρικής»,

Παράλληλα ο κ. Δημητρίου ανακοίνωσε πως έχουν υπογράψει και άλλη συμφωνία με άλλη διεθνούς φήμης εταιρεία, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία 5η γενιάς για αποκατάσταση των συνανθρώπων μας μετεγχειρητικά. Μια τεχνολογία που στην Κύπρο δεν υπάρχει και η οποία θα ανακοινωθεί σε μετέπειτα στάδιο.

«Αν και στην αρχή αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, στο τέλος οι προσπάθειες αναγνωρίστηκαν γιατί αυτό δεν είναι για το καλό μόνο του τοπικού πληθυσμού, των παιδιών μας και των συνανθρώπων μας, αλλά είναι ένας τρόπος για «εισαγωγή» ιατρικού τουρισμού», ευχαριστώντας παράλληλα την κα. Γιαννάκη για τη μέχρι τώρα στήριξη και βοήθεια του Υπουργείου Υγείας στις προσπάθειες τους.

«Για να φτάσουμε μέχρι εδώ σήμερα χρειάστηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παλέψει με την γραφειοκρατία – που στέκεται εμπόδιο στις ιδιωτικές επενδύσεις – και ειδικά τέτοιας μορφής επενδύσεις που θα έπρεπε να είναι συνοδοιπόρος μαζί μας η δημόσια υπηρεσία και όχι εμπόδιο», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δημητρίου.

Από πλευράς του ο Ουκρανός επιστήμονας, Volodymyr Kozyavkin, με τη βοήθεια της θυγατέρας του προχώρησε στην ανάλυση της νέας τεχνολογίας την οποία ίδρυσε, παρουσιάζοντας παράλληλα ενδεικτικό video από τη θεραπεία και τα στάδια αποκατάστασης μικρού κοριτσιού, ενώ ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο, Borys Humeniuk, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους εμπλεκόμενους για το μεγαλεπήβολο εγχείρημα και τη νέα συμφωνία.

Δείτε σε video τις δηλώσεις: 

Πηγή: www.businessnews.tothemaonline.com
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top