ΗΠΑ: Δείχνουν Ιράν οι μυστικές υπηρεσίες για τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων

ΗΠΑ: Δείχνουν Ιράν οι μυστικές υπηρεσίες για τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε σήμερα (13/5) ότι η Ουάσινγκτον εκτιμά, με βάση τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, τους τύπους των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν και την προηγμένη μέθοδο των επιθέσεων, ότι η Τεχεράνη ευθύνεται για τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποστήριξε ότι η Τεχεράνη εργάζεται για να διαταράξει τη μεταφορά πετρελαίου μέσα από τα Στενά της Χορμούζ.

Οι απρόκλητες επιθέσεις είναι μέρος μιας εκστρατείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας για κλιμάκωση των εντάσεων, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον Αμερικανό Πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη να θέσει το ζήτημα του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να θέλει το Ιράν να επιστρέψει στο "τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η συζήτηση για τα ΜΟΕ, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συναντάται σήμερα στις 11 το πρωί, με τον Ερσίν Τατάρ, στο γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE