ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά και το «Γιαβούζ» για την ανατολική Μεσόγειο - Διοργανώνεται τελετή «αποχαιρετισμού» στην Άγκυρα

Ξεκινά και το «Γιαβούζ» για την ανατολική Μεσόγειο - Διοργανώνεται τελετή «αποχαιρετισμού» στην Άγκυρα

Δεν σταματά να κλιμακώνει τις εντάσεις στη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ η Τουρκία και στέλνει το δεύτερο γεωτρύπανό της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή που ο «Πορθητής» βρίσκεται εντός κυπριακής ΑΟΖ, αντιμετωπίζοντας αρκετά σοβαρά προβλήματα, λόγω της αποχώρησης ξένων εταιρειών, η Άγκυρα επιδιώκει με το «Γιαβούζ» να ενισχύσει τις αξιώσεις της στην περιοχή, λίγο πριν την εξαιρετικά κρίσιμη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Αλέξης Τσίπρας μετά και τις παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο, αναμένεται να θέσουν το θέμα Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Συμμαχία Αναστασιάδη – Τσίπρα στις Βρυξέλλες κατά της Τουρκίας

Σημειώνεται μάλιστα ότι την Παρασκευή (20/6) στις 12 το μεσημέρι, η Άγκυρα να διοργανώνει τελετή «αποχαιρετισμού»  για το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Γιαβούζ»  που θα ξεκινήσει το «ταξίδι» του στην ανατολική Μεσόγειο.

Προορισμός θα είναι περιοχή που έχει αδειοδοτήσει το «ψευδοκράτος» στην τουρκική TPAO για γεωτρήσεις μέσα στον Ιούλιο, κάτι που είχε κάνει γνωστό ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειεας, Φατίχ Ντονμέζ.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top