ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελλαδικές εκλογές και Κυπριακό - 'Τα ΜΟΕ Ανασταδιάδη'

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελλαδικές εκλογές και Κυπριακό - 'Τα ΜΟΕ Ανασταδιάδη'

Οι εκλογές στην Ελλάδα (07/07) και θέματα που αφορούν το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και τα απόβλητα, απασχολούν πρωτοσέλιδα τον κυριακάτικο Τύπο.

Αναφορά επίσης γίνεται στην εξαγγελθείσα απεργία στα ΤΑΕΠ για την Τρίτη (09/07) και την στάση των κυβερνητικών γιατρών, τις εξελίξεις στην Ιερά Σύνοδο, θέματα οικονομίας και τις ανάγκες που έφερε στην επιφάνεια η πτώση του πυραύλου στα κατεχόμενα, αρχές της εβδομάδας που φεύγει.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Αλλαγή σκυτάλης» αναφέρεται στις εκλογές στην Ελλάδα και στους λόγους που χάνει τις εκλογές ο Τσίπρας, ενώ παραθέτει δημοσιεύματα ξένου Τύπου και ΜΜΕ με τις εκτιμήσεις και τα σχόλιά τους για τις εκλογές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μέχρι αύριο θα αποφασίσει η ΠΑΣΥΚΙ για την απεργία στα τμήματα πρώτων βοηθειών που εξήγγειλε μεθαύριο Τρίτη. Αλλού αναφέρει ότι νομοθεσία προνοεί πιο σκληρές ποινές για σεξ με θύματα εμπορίας προσώπων.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Το SOS της Κύπρου για τους μετανάστες» παραθέτει στοιχεία για την άφιξη μεταναστών στην Κύπρο και από τα κατεχόμενα, γράφει ότι 30.000 βρίσκονται ήδη εδώ ως αιτητές ασύλου και ότι η κυβέρνηση ζητεί την παρέμβαση της ΕΕ. Αλλού σε θέμα για τις εκλογές στην Ελλάδα γράφει ότι στοίχημα αποτελεί η κανονικότητα και οι βιώσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης καθώς αναμένεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Σε άλλο θέμα σκιαγραφεί τα μέλη της Ιεράς Συνόδου με αφορμή πληροφορίες πως ο Αρχιεπίσκοπος, παρά τις διαψεύσεις, ετοιμάζεται για ομαλή διαδοχή.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Δύο σενάρια για την Αμμόχωστο» γράφει ότι η τουρκική πλευρά συζήτησε σενάρια για την Αμμόχωστο αμέσως μετά το Κραν Μοντάνα σε σύσκεψη στα κατεχόμενα υπό τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπου λήφθηκαν αποφάσεις για περιουσίες, μαρωνίτικα χωριά, αέριο, εμπόριο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις εκλογές στην Ελλάδα και γράφει ότι οι δημοσκοπήσεις βγάζουν Μητσοτάκη. Αλλού γράφει ότι δεν θα πάρουν γρόσι οι κουρεμένοι της Λαϊκής που περίμεναν χρήματα από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που απέφεραν μόλις 200 εκ ευρώ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Εμπιστοσύνη καμία στον Πρόεδρο» αναφέρεται σε συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαϊδη που δηλώνει ότι η επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κάθε άλλο παρά συμβάλλει στην επανέναρξη των συνομιλιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε καθεστώς ασφάλειας εργάζονται από σήμερα τα τμήματα πρώτων βοηθειών, ενώ το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε αγορά υπηρεσιών για να καλύψει τις ανάγκες στα ΤΑΕΠ. Αλλού γράφει ότι απογοήτευση επικρατεί για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι διαβουλεύσεις για την ανάδειξη των νέων ηγεσιών των θεσμών στην ΕΕ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο «Εντολή για επανεκκίνηση της Ελλάδας» αναφέρεται στο με ποιους θα κυβερνήσει ο Μητσοτάκης και ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα που ελπίζει σε μια έκπληξη. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, με βάση τις επαφές με τα ΗΕ, θα δοθεί νέα ώθηση στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι η πτώση του πυραύλου στα κατεχόμενα ανέδειξε την απουσία του σχεδίου Renegade, ενός συστήματος για έγκαιρη προειδοποίηση.

Η εβδομαδιαία «Σημερινή» με τίτλο «Αποκαλύπτουμε τα ΜΟΕ Αναστασιάδη» γράφει ότι απέσπασε από πηγές κοντά στον Μουσταφά Ακιντζί πολύ συγκεκριμένη ενημέρωση για τα ΜΟΕ που παρουσίασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Τ/κ ηγέτη τον περασμένο Φεβρουάριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα χέρια της Μόσχας βρίσκεται το θέμα της εγκατάστασης των S 400 στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι συνεχίζεται ο πόλεμος στην παιδεία για τα τετράμηνα.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία εφημερίδα «Sunday Mail» με τίτλο «Θάβοντας ακόμα στερεά απόβλητα» γράφει ότι στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στο Πεντάκωμο εξακολουθούν να θάβουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των υποπροϊόντων (by products) που παράγονται εκεί. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη με την 82χρονη Δέσποινα Τσικκουρή που πέρασε στο πανεπιστήμιο Κύπρου. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας δήλωσε πως θα προχωρήσουν σε γεώτρηση στην περιοχή της Καρπασίας εντός μίας εβδομάδας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top