ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Γεωργίας: «Οι διαδικασίες για το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα προχωρούν κανονικά»

Υπουργός Γεωργίας: «Οι διαδικασίες για το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα προχωρούν κανονικά»

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα προχωρούν κανονικά, δήλωσε ύστερα από συνάντηση με τις τοπικές αρχές της περιοχής του Ακάμα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

 «Ενημέρωσα τους κοινοτάρχες ότι κινούμαστε μέσα στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα και ευελπιστούμε ότι εντός του 2022 θα παραδώσουμε στο κοινό ένα λειτουργικό Εθνικό Δασικό Πάρκο, το οποίο θα λειτουργεί προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, παρέχοντας ταυτόχρονα οφέλη στις κοινότητες και εξυπηρετώντας τους χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Καδής.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Καδής δήλωσε ότι με τις τοπικές αρχές της περιοχής του Ακάμα υπάρχει ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας.

Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο τρεις διαδικασίες: η πρώτη αφορά τη μελέτη οδοποιίας, η δεύτερη τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τις ήπιες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών και η τρίτη τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις δράσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της διαμόρφωσης και λειτουργίας του Πάρκου.

Σε ό,τι αφορά το Τοπικό Σχέδιο, αναγνώρισε ότι παρουσιάζεται κάποια καθυστέρηση αλλά, αν και το θέμα δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου του, διαβεβαίωσε για την προθυμία και την ετοιμότητα του Υπουργείου του να πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το Τοπικό Σχέδιο, το οποίο είναι και καθοριστικής σημασίας γι’ αυτό που επιθυμούν οι κάτοικοι της περιοχής.  

«Η εκτίμηση είναι ότι θα φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη διαχείριση της περιοχής, η οποία θα είναι συμβατή με τους στόχους διατήρησης και διαχείρισης του περιβάλλοντος, ωστόσο δε θα αγνοεί τον άνθρωπο που ζει στην περιοχή», κατέληξε ο κ. Καδής.

Ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον παράγοντα άνθρωπο, σεβόμενη πάντα και το περιβάλλον».

Τα χρονοδιαγράμματα φαίνεται ότι τηρούνται και ελπίζουμε να έχουμε ένα σωστό τοπικό Σχέδιο, έτσι ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να ζει στις περιοχές του, συμπλήρωσε.

Ο Κοινοτάρχης Ίνιας δήλωσε ότι τους αφήνει ικανοποιημένους η λεπτομερής ενημέρωση που έλαβαν από τον Υπουργό κατά τη συνάντηση.

Το σημαντικό είναι να συνυπάρξει ο άνθρωπος και το περιβάλλον, συνέχισε, προσθέτοντας ότι ανησυχούν λίγο οι καθυστερήσεις όσον αφορά το τοπικό σχέδιο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top