Αγωγή ενώπιον αιγυπτιακού δικαστηρίου για απαγόρευση εισόδου τουρκικών προϊόντων στην αιγυπτιακή αγορά

Αγωγή ενώπιον αιγυπτιακού δικαστηρίου για απαγόρευση εισόδου τουρκικών προϊόντων στην αιγυπτιακή αγορά

Αγωγή με την οποία ζητά την ακύρωση εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας, έτσι ώστε να σταματήσουν οι τουρκικές εισαγωγές προϊόντων στη Χώρα του Νείλου, κατέθεσε σήμερα σε διοικητικό δικαστήριο του Καΐρου ένας Αιγύπτιος δικηγόρος, ο Τάρεκ Μαχμούντ.

Το γεγονός αναφέρει η αγγλόφωνη «Egypt Independent», αναδημοσιεύοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλ Μαλ».

Στο αίτημά του, ο Τάρεκ Μαχμούντ δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση παραβίασε τις συμφωνίες αυτές, φθείροντας την εθνική ασφάλεια και την οικονομία της Αιγύπτου και παράλληλα υποστηρίζοντας την τρομοκρατία εναντίον της Αιγύπτου.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι εμπορικές συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο χωρών το 2005 και άρχισαν να ισχύουν το 2007, καθιστούν τα τουρκικά προϊόντα εξ ολοκλήρου απαλλαγμένα από όλους τους τελωνειακούς δασμούς, ενώ παράλληλα θέτουν περιορισμούς και εμπόδια στις αιγυπτιακές εξαγωγές προς την Τουρκία.

Ο δικηγόρος Τάρεκ Μαχμούντ πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί μια καταφανή παραβίαση αυτών των συμφωνιών και ως εκ τούτου η αιγυπτιακή κυβέρνηση πρέπει να τις ακυρώσει, εμποδίζοντας τις τουρκικές εισαγωγές προκειμένου να διατηρηθεί η εθνική οικονομική ασφάλεια της Αιγύπτου.

Τέλος, ο Αιγύπτιος δικηγόρος χαρακτηρίζει την πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως εχθρική εναντίον της Αιγύπτου, του λαού της και της ηγεσίας της, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος καταφέρεται εναντίον της Αιγύπτου σε διεθνή φόρουμ και διαδίδει σκόπιμα ψευδείς ειδήσεις όσον αφορά τους αιγυπτιακούς κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας, μέσω συνεντεύξεων Τύπου που πραγματοποιήθηκαν για να διαστρεβλώσουν την εικόνα της Αιγύπτου στον κόσμο.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE