ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΗ: Τους «έμεινε ο κόπος» - Στο Ανώτατο οι αναπομπές

ΒΟΥΛΗ: Τους «έμεινε ο κόπος» - Στο Ανώτατο οι αναπομπές

Ως μια «τρύπα στο νερό» μπορούν να χαρακτηριστούν οι τελευταίες αποφάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αποφάσεις που ανέπεμψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Του Μιχάλη Μενελάου

Οι αποφάσεις της Βουλής την 12η Ιουλίου – ημερομηνία της τελευταίας «επίσημης» συνεδρίας της Ολομέλειας πριν τις διακοπές του καλοκαιριού – «ανάγκασαν» τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αναπομπές τεσσάρων νόμων που ψήφισαν.

Έτσι, προκλήθηκε η έντονη δυσφορία πολλών μελών του Κοινοβουλίου, που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα έδρανα της Βουλής στις 29/07 και 02/08 – διακόπτοντας τις θερινές τους διακοπές - για να αποφασίσουν για τις αναπομπές του Προέδρου.

Το μόνο όμως που επιτεύχθηκε είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα αβεβαιότητας και να παραμείνουν σε ισχύ οι νόμοι πριν την 12η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας θεωρεί πως η πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ δεν απαλλάχθηκε των συνταγματικών κωλυμάτων που εντοπίστηκαν και έτσι εισηγείται αναφορά της στο Ανώτατο Δικαστήριο, μια διαδικασία που αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο – μήνες – με το κλίμα αβεβαιότητας να παραμένει μέχρι την εξέτασή τους και τις αποφάσεις του Ανωτάτου.

Παράλληλα παραμένουν οι νόμοι ως είχαν, πριν την τροποποίηση της 12ης Ιουλίου, οπότε «άδικος κόπος» από πλευράς Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού με την Κεντρική Τράπεζα και υπερψηφίστηκε από το κυβερνών κόμμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top